Vielä on heinäkuuta - korona 5Täällä on vielä heinäkuu ja mahdollisuus paikata se, että blogissa ei ole ollut yhtään merkintää koko kuussa. Niin toivoisin, että voisin sanoa koronan jo olevan ohi. Valitettavasti koronan kanssa on jo tavallaan opittu olemaan. Tässä nyt viime hetken katsaus, mitä tapahtui tässä kuussa:


Tämä kuva on Charleston SC:sta. Olin siellä pikaisella työmatkalla - matkustin omalla autolla ja olin varautunut maskeilla ja käsidesillä. Huomasin, etta ainakin kaupungissa ihmiset tuntuivat pitävän enemmän maskeja kasvoillaan kuin pohjoisemmassa. Meillä edelleen maskia pidetään sisätiloissa ja monet kaupat edellyttävät sen pitämistä.


Heinäkuun alussa olimme Williamsburg VA:ssa pari yötä. Pelasimme golfia. Kuva on otettu Kingsmill River kentältä ja 18 reiän griiniltä. Kentällä ei ollut tungosta, joten hyvin ehti ottamaan kuvankin. Peli kulki mukavasti.Yritän taas innostua valokuvauksesta ja osallistun sellaiseen makrokuva haasteeseen. Alla on ensimmäinen julkaisemani makrokuva. Golfia jatkettiin myös Pohjois-Karoliinassa - olimme Boone NC viikonlopun.


Koska golf tuntui sujuvan niin hyvin ilman harjottelua, osallistuin myös paikalliseen naisten kisaan. Ihan en jaksanut loppuun asti pinnistää.
Jos ensi alkuun - postaus täällä - käytin Finnairin uninaamaria maskina, niin nyt maskeja on jo useampi. Kankaisia täytyy pestä, lisäksi autossa on aina mukana myös kertakäyttöisiä.
Alla olevaa pidin vain USA:n itsenäisyyspäivän kunniaksi.


Perheen uusi harrastus on dronen lennättäminen. Oma suuri haaveeni on päästä käymään Suomessa sen kanssa, mutta harjoitellaan nyt ensin käyttöä. Olin aika yllättänyt kaikista määrayksistä, mutta onhan se ymmärrettävää, että ei sitä ihan joka paikassa sovi lennättää. Harri on ollut pääasiallinen lentäjä, ja minä se drone poliisi. Asumme niin lähellä lentokenttää, että määräyksiä on paljon.


Lukuunottamatta muutamia automatkoja - olen yhä enemmän omassa toimistossa. Monitorien määrä on kolminkertaistunut sitten maaliskuun. 


Hapanjuurella leipominen on kulkenut mukana - välillä muutaman viikon tauko ja sitten taas leivotaan. Kiitollinen harrastus, kun sen juuren voi unohtaa hyvin muutamaksi viikoksi jääkaappiin ja sitten taas aloittaa uudelleen. Alla on ehkä nätein leipä, mitä olen saanut aikaiseksi.
Vaikka olemme vähän tehneetkin autoreissuja viikonloppuisin, ei elämä ole mitenkään normaalia. Asiakasvierailuilla ensimmäinen toimenpide on lämpötilan mittaaminen. Kauppaan ei ole asiaa ilman maskia - tosin täytyy sanoa, että nyt maskin käytöstä on tullut jo aika normaali tapa. Jos ravintola on auki, yleensä joka toinen pöytä on pois käytöstä. Ehkä joskus olen jopa helpottunut siitä, että amerikkalainen tapa halailla vähän vieraampikia on nyt kiellettyä.

2 comments

 1. Kiva kuvakokoelma. :-)

  Meilläkin on drone ollut haaveissa jo ties kuinka pitkään, mutta kappas vaan, kun ei olla saatu aikaiseksi. Ennustankin, että sen hankkiminen jää pelkästään ajatuksen tasolle.

  Hieno leipä! Hapanjuurella olisi kiva osata leipoa, mutta se on olevinaan monimutkaista... Sitä paitsi Lidlin paistopiste taitaa olla ihan liian lähellä, että tulisin koskaan opetelleeksikaan kyseistä taitoa.

  Meillä Suomessa ei edelleenkään ole pakkoa eikä edes suositusta käyttää maskia, mutta minun ennustukseni on, että sellainen tulee toisen aallon tullessa. Niinpä olen jo varautunut asiaan ja ostanut kertakäyttömaskeja varastoon. Lisäksi tilasin netistä kangasmaskeja, ja homma taisi lähteä vähän lapasesta, kun maskeja tuli tilattua 22 kappaletta. En melkein edes kehtaa myöntää tätä.:-D

  ReplyDelete
 2. No aika monta maskia tilasit :) Toisaalta ainakin täällä niissä on paljon eroja ja ennenkuin tietää mikä parhaiten sopii omaan naamaan.....en minäkään ole palannut enää lentoyhtiön unimaskiin. Seuraava ostos itselle on jonkinlainen naru kaulan ympärille, jossa se maski roikkuu. En ole käsilaukku ihminen ja aika useasti saan kävellä takaisin autoon, kun se maski jäi sinne.
  Vähän arveluttavaa on se, että olen palannut nyt pilates tunneille, kun sali on osittain avattu. Pilates paikassa on tilaa 12 asiakkaalle ja nyt sinne pääsee vain 6 - eli joka toinen paikka on tyhjänä. Siellä on maskin käyttöpakko ja onhan se hengittäminen hieman vaivalloista maskin läpi. Ulko-ovi on lukossa ja kun oven taakse ilmestyy, niin ensimmäinen on lämpötilan mittaus.

  ReplyDelete