Sitruuna-kurkuma kakkua - koronaleivonta jatkuu ja tilannekatsaus


Huomenna tulee kolme viikkoa edellisestä työpalaverista, jossa tapasin asiakkaan ihan nokakkain. Se oli 23.3. maanantai. Sitä ennen olin ollut jo kotona töissä runsaan viikon. Konferessipuheluissa vietetään päivittäin muutama tunti, mutta meillä ollaan sen verran ujoja (?) että vastapuolesta näkyy vain valokuva. Yleensä miehillä tuo naamakuva on leikattu hääkuvasta, monilla ainakin on kukka rintapielessä. Oma kuvani on viisi vuotta sitten otettu naamakuva, siihen meikattiim ja kammattiin - ja varmasti sen lisäksi valokuvaaja vielä käsitteli kuvaa ja poisti ryppyjä ja valkaisi hampaita. Eli oma kuvani, joka näkyy puheluissa on viehkeämpi kuin se tosiolemus täällä kotona. 
Vähän kateellisena kuulen tarinoita, joissa työyhteisöt tapaavat toisiaan kamerat päällä ja jopa järjestävät happy hour:ja. Muutamana päivänä näin tavallista enemmän vaivaa ja melkein jo käänsin kameran päälle, mutta kun ei kukaan muukaan....
Mielenkiintoista on se, että en ole niin kovin sosiaalinen ja yleensä viihdyn myös yksikseni, mutta nyt kuitenkin kaipaan seuraa.


Täällä Pohjois-Karoliinassa on suositus, että ruokakauppaan mennessä on jonkinlainen suoja kasvoilla. Eilisen kauppareissun perusteella (LIDL),  suurin osa asiakkaista käytti suojaa. Muutamilla näkyi samanlaisia suojia, kuin käytetään sairaaloissa, mutta suurimmalla osalla oli kangassuoja. Näitä kangasmaskeja ommellaan nyt ympäri maata, jos omistaa ompelukoneen, on suuri mahdollisuus, että sitä käytetään maskien ompelemiseen.
Meillä on toistaiseksi pärjätty improvisoiduilla versioilla. Finnairin unimaski toimii minulla hyvin myös nenän ja suun edessä. Tavallaan se on erinomainen, koska nukkumaan mennessä voisin vain vähän nostaa sitä ylemmäs.
Pohjois-Karoliinassa on laki, joka kieltää liikkumisen naamioituneena, tällä hetkellä tuota lakia ei valvota.
Ruokakaupoissa on myös näkynyt lattiassa nuolia, jotka ohjaavat asiakkaat eri käytäville - ja yksisuuntainen liikenne, jolla pyritään pitämään asiakkaat kauempana toisistaan. Asiakasta, joka kävelee käytävää väärään suuntaan voi katsoa vähän paheksuvasti.
Meidän kaupassa ei ole vielä näkynyt sitä, että asiakkaiden määrää säännöstellään eli kauppaan päästetään uusia asiakkaita sen mukaan, kun joku tulee ulos.Tämä värikäs kakku kuvissa on alunperin New York Times ruokapalstalta - poikani on hehkuttanut tätä Alison Roman:a ja jos tämä kakku yhtään antaa suuntaa, niin täytyy tutkia muitakin Alisonin reseptejä.
Resepti löytyy myös Mostly Lovely things blogista. Kakku on mukavan kostea ja vähän happaman makuinen hyvällä tavalla.
Väri tulee kurkumasta. Hyvä, että mausteelle tuli käyttöä - en edes muista miksi olin sen ostanut.
Minulla on vielä yksi leipomisprojekti menossa, mutta sen jälkeen keksitään jotain muuta.


Ruokakaupassa, kiitos Finnair
Ja tämän kanssa kävin siellä ruokakaupassa.....

3 comments

 1. Minua ei yhtään haittaisi, jos konferenssipuheluissa näkyisi vain valokuva. Olen aina kokenut videopuhelut jostain syystä kauhean vaivaannuttavina, vaikka olisi kyse ihan läheisistä ihmisistäkin. Eikä tarttis laittaa naamaansa sitäkään vähää. Vaikka toisaalta ymmärrän kyllä, että olisihan sitä liikkuvaa naamaa kivempi katsella kuin yhtä ja samaa valokuvaa.

  Onpas Finnairilla isoja unimaskeja! Omat Finnairin maskini ovat huomattavasti pienempiä, mutta olenkin lennellyt Finnairilla vaan Intian-reitillä. Viimeinen kuva hihitytti - ihme, että päästivät noin hyvin naamioituneen ihmisen kauppaan. ;-D

  Ihanan näköinen kakku! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minulta löytyy myös useampi Finnairin maski, jotka ovat paljon pienempiä. Tämä on varmaan 2020 alkuvuoden matkalta, jossa sekä pussukka että maski ovat Marimekko kangasta. Tilasin myös muutaman maskin netistä, mutta oikeastaan toivon että koko maski asia on jo takana päin, kun ne joskus saapuvat. Ei yhtään harmittaisi. Ja olen sanonut miehelle, että pankkiin ei saa mennä sisälle - pitää vain käyttää ATM:ä ulkopuolella.

   Delete
  2. Juu pankkiasioinnit kannattaa ehkä noissa varusteissa unohtaa. :-D :-D

   Delete