Skotlanti - Osa 3 - Solheim Cup ja loppuhöpinät
Miten vapaaehtoiseksi sitten pääsee ?  Itse hain netin kautta, heti kun hakeminen oli mahdollista eli noin vuosi ennen kilpailua. Seuraava Solheim Cup on sitten USA:ssa 2021 - Toledo Ohio. Vapaaehtoiseksi voi hakea aikaisintaan maaliskuussa 2020.

Skotlannin kisaan oli 2000 hakemusta ja 1000 pääsi töihin. Hakuprosessissa voi esittää toivomuksia, mitä töitä haluaa tehdä. Minä yleensä ilmoitan, mitä en halua tehdä - en halua olla kaupassa töissä enka halua olla ohjaamassa liikennettä ! Mitä lähempänä golfin peluuta sitä parempi. Tykkäsin kovasti töistäni 2015 Saksan kisoissa, joissa kiersin kenttää pelaajien kanssa ja sain samalla liikuntaa. Nyt Skotlannissa työmme oli vain yhdellä reiällä (11), joten se ei ollut kovin mielenkiintoista. Vapaaehtoistyö on kuin talkoot - kannattaa olla mukana ilman ennakkoluuloja ja pitää mielessä, etta aikataulut voivat muuttua sään johdosta - kotiin ei mennä ennenkuin työt on tehty.

Parasta on päästä näkemään golfia ja tietysti tutustua muihin vapaaehtoisiin - ja tässä mielessä Skotlannissa oli hieno porukka - ja ottivat meidät hienosti vastaan.
Tietysti matkustaminen kisoihin maksaa ja yöpyminen, mutta Europan kisoissa vapaahtoiset saavat vaatteet ja ruoan työpäivinä. Jostain syystä USA:ssa olevissa kisoissa, vapaaehtoiset joutuvat ostamaam työvaatteensa.....Fanit panostavat tapahtumaan - osan olin tavannut aiemmissa kisoissa.

Jostain syystä tämä kuljetusauto nauratti minua - en tiedä onko kovinkin tavallinen Skotlannissa, mutta se oli niin pieni !


Väylä 11 vapaaehtoisia


Tietysti vapaaehtoisen salainen haave on päästä telkkariin.  Alla Herra A.   :)


Skotlanti kohteena oli upea - ja sinne täytyy mennä uudestaan. Matka sujui ilman suurempia kommelluksia. En ajanut yhtään autoa - ja Harri ajoi väärällä puolella, kuin olisi aina niin tehnyt.
Läheltä piti tilanne oli, kun unohdin kamerani vuokra-autoon - mutta onneksi huomasin sen jo kentälla. Lentokentälla turvatoimet taisivat olla normaalia tiukemmat - minäkin joudun ottamaan puseron pois. Jostain syystä amerikkaiset liivit saivat koneet piipittämään ja pääsin oikeen omaan huoneeseen riisumaan puseron.

2 comments

 1. Varmasti mukava kokemus. En ollut kuullut aikaisemmin tämmöisestä vapaaehtoistyöstä, joten on ollut tosi mielenkiintoista lukea aiheesta. <3 Kiva tunnelma välittyi kuvistakin.

  Tuo kuljetusauto on kyllä tosi hupaisa. :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jännästi mieli muuttuu talkoista - kohta varmaan maksaisin, jos pääsisin perunan nosto talkoisiin tai heinäpellolle.
   Kuljetusauto oli hauska. En tiedä oliko tuotu sinne vain kisaa varten. Amerikassa ihmiset ovat isompia niin ei siihen montaa mahtuisi. :)

   Delete