Costa Rica - eläimet


Ensin iguaanat pelästyttivät. Parin päivän jälkeen niihin suhtautui kuin oraviin. Ne olivat erittäin yleisiä ja vaikuttivat harmittomilta. Ehkä pelkäsivät meitä enemmän kuin me niitä. Iguaanat kuuluvat matelijoihin ja voivat olla jopa kaksi metriä pitkiä. Yleensä ovat maankamaralla,, mutta tarvittaessa voivat selviytyä myös vedessä.
Iguaanat vaihtelivat väriltään ja kooltaan.
Selfien ottaminen iguaanan kanssa.


Jokiristeilyllä näimme lintuja. Tämä lienee Tiger Herron.


Tässä kuvassa on kaputski apinoita. 


Kuvaa täytyi suurentaa aika paljon, jotta näemme kaverin. Näitä apinoita oli myös hotellin ympäristössä. Olivat aika röyhkeitä siinä mielessä, että kävivät nappaamassa ihmisten eväitä.Nämä ovat lepakoita. Asettautuvat jonoon puun rungolle hämätäkseen omia vihollisiaan. Jonossa pikku lepakot vaikuttavat joltain suuremmalta kuin vaikka käärmeeltä.

Krokotiilien  suhteen emme olleet kovin onnekkaita tai tietysti riippuu, mistä päin asiaa tiedustelee. Näimme pikku krokoja joella ja tämän yhden vähän isomman. Silmät näkyvissä.
Alla vielä yksi kuva joelta, tuo taaimmainen lisko oli Jeesus lisko. Se osaa juosta veden päällä. Valitettavasti emme päässeet näkemään tätä itse.

Ainakin turisteille annettiin sellainen kuva tästä Guanacasten maakunnasta, että kaikki rakentaminen ja turismi tehdään tavalla, joka mahdollisimman vähän häiritsee luontoa. Costa Ricassa on suuri määrä luonnonpuistoja ja ekoturismi on yksi tärkeimmistä elinkeinoista.

4 comments

 1. Hieno matka , Hieno maa !
  Ja onneks ei nähty yhtään käärmettä joita siellä kuuleman mukaan on paljon ,,YIKES !! Enemmän tai vähemmän myrkyllisiä .

  ReplyDelete
 2. Yhtään ei harmita, että käärmeitä ei nähty. :)

  ReplyDelete
 3. Costa Rica on kiinnostanut minua jo pidempään. On se vaan niin kaukana, että voi jäädä vain haaveeksi.

  ReplyDelete
 4. Olin lukenut aika paljon kommentteja Costa Ricasta, ja suurin osa kommentoijista oli sitä mieltä, että koko maan olisi voinut jättää välistä. Me tykättiin sekä luonnosta että ihmisistä, mutta tietty oltiin tuolla resortissa vähän syrjässä ja nähtiin ehkä vain pieni viipale maasta. Oma flunssa harmittaa, varsinkin kun tuntuu olevan sitkeää sorttia, eikä ihan jaksanut nauttia joka asiasta.

  ReplyDelete