Costa Rica - hotellimme ja yleista höpinää
Matkakohteemme ja aika määriytyivät nyt työpaikkani toimesta, olimme nimittäin palkintomatkalla, jolle osallistui noin 40  kolleegaani ympäri maailmaa. Matka oli 1+, joten reissuun lähdimme mieheni kanssa yhdessä. *)
Olemme olleet näillä reissuilla ennenkin, mutta jostain syystä nyt oli vaikea hahmottaa, että onko tämä nyt työtä vai lomaa ? Harvemmin sitä uikkareissaan keskustelee pomon kanssa. Ehkä siitä vähän myöhemmin, mutta siis hotellista. Asuimme Four Seasons hotellissa Costa Ricassa, hotelli oli remontoitu vuosi sitten ja oli kaiken puolin hulppea kokemus. Emme olleet ennen olleet Four Seasons hotellissa, ja tämä ketju on tunnettu hyvästä palvelustaan.

Ehkä se oli costaricalaisten ystävällisyys yhdistettynä korkeatasoiseen hotelliin, mutta palvelu pelasi. Huone oli Four Seasons ketjun perusmalli, mutta hyvin meille riittävä. Olin näkeväni skandinaavisuutta sisustuksessa vähän siellä sun täällä.
Alla on kuvia huoneestamme. Terassilla oli koko ikkunan kokoinen verkko, joka piti itikat, liskot ja apinat pihalla. Meri pauhasi vain vähän matkan päässä hotellista, tai oikeammin hotelli on niemessä, ja uimarantaa oli niemen molemmin puolin.


Tuo yllä oleva penkki hiekkaisten varpaiden puhdistamiseen oli ahkerassa käytössä, sellainen penkki löytyi molemmilta rannoilta.

Sen verran minussa on bloggaajaa, että otan kuvan, ennenkuin sänky on myllättyHotellilla oli useampi uima-allas, kaksi eri ranta-aluetta, rantatuoleja sekä näitä yllä näkyviä lekottelualustoja. Työntekijät pitivät huolta, että kellään ei ollut jano tai nälkä. Myös aurinkosuojaa oli tarjolla talon puolesta. 

En tiennyt Costa Ricasta juuri mitään ennen matkaa. Tietysti selitin kaikille vastaantuleville, että Suomessa juodaan Costa Rica nimistä kahvia. 

Costa Rican naapureita ovat pohjoisessa Nicaragua ja etelässä Panama. Costaricalaiset ovat ylpeitä maastaan, emme kuulleet mitään negatiivista kommenttia viikon aikana. Tai he ainakin ovat ylpeitä siitä, että maa on vakaampi verrattuna naapureihin.

Kävimme päiväretkellä tutustumassa Palo Verden kansallispuistoon, veneretkellä, tutustuimme, miten sokeriruo’osta tuli melassia, tortillan paistoa.  Costaricalaiset ihmiset olivat luonnon lisäksi matkan parasta antia.

Costa Ricassa puhutaan espanjaa, mutta resortissa kaikki tuntui toimivan myös englanniksi. Espanjaa  pääsi harjoittelemaan työntekijöifden kanssa - siihen tavanomaiseen kysymykseen, mitä kuuluu (Como esta?) - täällä vastattiin Pura Vida!  Suoraan käännettynä tarkoittaa puhdasta tai yksinkertaista elämää, ja tätä tervehdystä voi sitten vapaasti käyttää (ainakin turistille sen vapaa käyttö on ok).

Jonkun tutkimuksen mukaan Costa Rica on se onnellisin kansa. Tietysti suomalaisena sanomme, että viimeisimmän CNN tutkimuksen mukaan, Suomi on se onnellisin maa.

Vaikka Costa Rica on pieni maa, siellä on selvästi erilaisia ilmastoja. Olimme Tyynenmeren rannalla Guanacasten maakunnassa. Siellä kesä on sadekautta. Matkailijoille suosituin aika on talvella, jolloin siellä on kuivaa. Viikon aikana oli pientä sadetta kahtena päivänä. Toisena päivänä sade kesti 5 min. Olin juuri saanut sadeasun päälle, kun sade loppui.

*)
Matka maksettiin työnantajan toimesta.

2 comments

  1. Aivan ihana hotellihuone, ja Costa Rica kuulostaa muutenkin kivalta paikalta. Täytyypä ottaa harkintaan, jos vaikka pääsisi käymään siellä joskus.

    ReplyDelete
  2. Tämä oli vielä se vaatimattomin huonetyyppi. Olimme aika onnekkaita, kun pääsimme matkalle. Tietysti siellä resortissa ei varmaan näe kokonaista kuvaa maasta, mutta ihmiset ja luonto olivat ihania.

    ReplyDelete