Matkavinkit - Costa Ricaan ja ehkä muuallekin


Ensin ne vinkit, jotka toimivat:

Aurinkosuojan tarve on tullut tutuksi jo Pohjois-Karoliinassa, mutta kun reissu suuntautui lähes päiväntasaajalle asti, piti varustautua kunnolla. Meidät suojasi tällä kertaa ihan marketista löytyvä suoja, joka oli saanut testeissä hyvät pisteet. Ja kyllä, halpakin voi olla hyvää. Meillä ei ollut tarve niin ruskettua, mutta emme halunneet palaakaan. 10 pistettä marketin tuotteelle. Tekisi mieli mennä ostamaan kauppa tyhjäksi.Trader Joe - 10 pistettä.


Selän rapsutin. Mieheni sai tämän lahjaksi ystäviltämme ja tietysti matkamallisena se pakattiin mukaan.

Se hattu. Tämä oli yksi ostoksistani matkaa varten. Olen yleensä se lippalakki päässä oleva tyyppi, mutta nyt mieli teki jotain muuta. Erittäin tyytyväinen. Wallaroo - peukku ! Minulla on ollut aiemmin Wallaroo golf hattuja, mutta tämä oli vähän tyylikkäämpi.


Netflixistä katsottavaa tablettiin. Latasin etukäteen lentoja varten katseltavaa tablettiin ja kaikki ladattu tuli katsottua. Ehkä vähän yllättäen katsoin Anna Ystävämme sarjaa. Muistan ahmineeni kirjat  nuoruudessani, sarja on kuvattu hienosti ja jaksoja on vielä jäljellä.

Luettavaa tabletille. Olen käyttänyt BookBeat sovellusta jo vuoden ajan ja varmistin, että olin ladannut luettavaa. Luettavaa ei sitten kuitenkaan paljon tarvittu, mutta hyvä sovellutus.

Käsimatkatavaroissa täytyy olla kynä. Ja tämä voi olla hyvä tapa tutustua muihin ihmisiin koneessa. Kynää tarvittiin maahantulo lomakkeen täyttämiseen. Costa Ricaan mennessä se oli enimmäkseen espanjankielinen, mutta selvisimme. Pakkaa enemmän kuin yksi kynä, tutustut vielä useampaan ihmiseen.

Koska matka oli USA:n ulkopuolelle,  tarvittiin passit. Tällä kertaa otin myös paperikopiot passeista -  ihan turhaan -  kaikki meni hyvin ja emme hukanneet mitään.

Zip lock muovipusseja. Pakkaan näitä yleensä reippaasti mukaan. Sateen sattuessa nämä ovat käteviä vaikka puhelimelle.

Toisaalta sosialisoin kaikki suihkumyssyt hotellista. Niitä voi käyttää tuloskortin suojana, jos pelaa sateella golfia.


Tilasin netistä kolme uimapukua. Olivat aika halpoja, mutta ihan ok. En ole kovin vaativainen niiden suhteen. Uimapukujen tulo kesti kovin kauan, ja onneksi vajaa viikko ennen matkaa tuli sähköposti, että puvut olivat matkalla. En ollut muuten tiennytkään, että tulivat Kiinasta. Ei ole kuvia. :)

Ja mikä ei toiminut tai unohtui:

En ottanut mukaan vilustumislääkkeitä. Ei tullut mieleenikään, että flunssa iskisi tropiikissa. Olisi kannattanut, olin nimittäin sairaana suurimman osan matkasta. Tosin en ole varma, olisinko taudille mitään mahtanut. Kotiolosuhteissa minulla on omat konstini - hunajaa, inkivääriä, sitruunaa, kuumaa vettä ja yleensä nämä auttavat.

Kengät - omat kangaskenköni eivät olleet se paras vaihtoehto vesileikkeihin, ne eivät nimittäin tahtoneet ollenkaan kuivua  ja loppujen lopuksi jätin ne jälkeeni. Miehellä oli ns. vesikengät.

Aurinkolaseihin naru, jolla varmistetaan matkassa pysyminen. Lasit eivät hukkuneet, mutta kajakissa olisi ehkä ollut hyödyllinen apu.

Tavara, jota ei tarvittu - kuten kaksi kannettavaa tietokonetta. Juu - tämähän oli aika tyhmää minulta. Toinen työtä varten ja toinen valokuvien käsittelyä varten. Ylimääräinen elektroniikka tarkoittaa viivästyksiä turvatarkastuksissa.

Tulimme takaisin USA:han Houstonin kautta. Turvatarkastus oli sellainen sekamelska, että väsynyt/flunssainen matkustaja oli jo menettää malttinsa. Tai sitten pitäisi luopua käsimatkatavaroista kokonaan. Elektroniikka, suurempi puhelinta, piti laittaa omaan kaukaloonsa. Laukku omaan kaukaloonsa. Oma CPAP koneeni vaati oman kaukalon. Nämä kaukalot kulkivat ensin yhtä rataa ja sitten jakaantuivat kahdelle radalle. Tavarani menivät kahdelle eri virkailijalle ja molempia virkailijoita olisi pitänyt yhtä aikaa kuunnella. Houston, we have a problem. Jos vielä joskus eksyn Houstonin turvatarkastukseen, toivottavasti olen ilman käsipakaaseja.

4 comments

 1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen joskus miettinyt, mistä voisin ladata läppärille katsottavaa, jota voisi katsoa offlinena, mutta Netflixistäpä tietenkin. Tosin en ole vielä koskaan katsonut Netflixiä muutenkaan, joten sekin pitäisi vielä opetella. :-)

  Minulla on tuommoinen selänrapsutin, kun vanhemmat toivat sen joskus muistaakseni Thaimaasta. Kaipasin sitä Bolviviassa ihan uskomattoman paljon, ja kyllä olin tyytyväinen, kun pääsin taas Suomeen sen luokse. ;-D

  Houstonista on minullakin huonoja muistoja, enkä minäkään halua lentää tulevaisuudessa sitä kautta, ellei ole aivan pakko.

  ReplyDelete

 2. Selänrapsutin on ihan must. Meillä on kotona ihan täysikokoisia puisia, mutta tämä säädettävällä varrella on hyvä. :)
  Netflixissä se ongelma on tarjonnan runsaus. Ja sitten jos lataa jotain, josta ei tykkääkään. Meillä on onneksi vain kaksi lentoa suuntaansa (3 tuntia molemmat) ja viihdykkeeni riittivät hyvin.

  ReplyDelete
 3. Kivaa kun löytyi tämä sinun blogi ja kiitos kommentista. Mahtavaa, että teillä oli jo Lidlin urheiluvaatteita.

  Juuri kesän reissulle latasin myös lennolle Netflixistä ohjelmia, tosi kivasti menee lento katsellessa. Meidän 14-vuotias tytär kehui kovasti myös tuota Anna ystävämme sarjaa, täytyypä katsoa itsekin se.

  Mukavaa sunnuntaita Leena <3

  ReplyDelete
 4. Kiitos kommentista Tiia ! Lidlit ovat uutuuksia täällä, ja meilläkin on yksi puolen tunnin päässä, toinen tunnin päästä. Mies kysyi tänään, että pitääkö niitä housuja lähteä ostamaan lisää....joskus sitä innostuu, kun hinta on sopiva.

  ReplyDelete