Loving vastaan Virginia
Kävimme viikonloppuna elokuvissa katsomassa tositapahtumiin perustuvan Loving elokuvan. Elokuva kertoo Mildred ja Richard Lovingin elämästä 1950 ja 1960 luvun Virginiassa. Richard on valkoinen ja Mildred musta, he olivat menneet naimisiin Washington DC:ssä, ja palattuaan takaisin Virginiaan heidät pidätetään. Virginian lakien mukaan erirotuiset ihmiset eivät saaneet mennä keskenään naimisiin. Heidän rangaistuksensa on vuosi vankeutta, mutta sitä ei panna käytäntöön, jos he lupaavat lähteä Virginiasta eivätkä palaa 25 vuoteen.

Elämä kaukana perheestä tulee raskaaksi ja he loppujen lopuksi palaavat. Mildred kirjoittaa kirjeen Robert Kennedylle ja muutaman mutkan kautta he saavat apua oikeusjutun nostamiseen, joka loppujen lopuksi päätyy korkeimpaan oikeuteen 1967.
Kesäkuun 12 päivä tunnetaan Loving päivänä, tämä on päivä, jolloin Korkein Oikeus kumosi lain, joka esti erirotuisten avioliiton.

Erityisesti Mildrediä näytellyt Ruth Negga suoriutui roolistaan hienosti. En itse erityisesti pitänyt Richard Lovingin hahmosta, mutta nyt tiedän, että molemmat näyttelijät muistuttivat  paljon esikuviaan.

Nämä kuvat ovat Memphistä ja tarkemmin Lorraine hotellista. Martin Luther King Jr ammuttiin toisen kerroksen parvekkeella huhtikuun 4.1968.
Nykyisin Lorraine hotelli on kansalaisoikeusliikkeen museona.Civil Rights Museum Lorraine Hotel Memphis

0 comments