New York melkein 48 tuntiaAsuimme kivenheiton matkan päässä uudesta One World Trade Centeristä. 
Sinne ei nyt menty tällä kertaa, kun siellä oli jo käyty.

Sen sijaan kävimme katsastamassa Westfield Mall:n, joka on valmistunut aiemmin tänä vuonna. Ostoskeskuksen lisäksi tämä on myös iso metroasema. 
Rakennuksen on suunnitellut espanjalainen arkkitehti Santiago Calvatrava. Ihanan valoisa iso tila ja taivas näkyy katossa olevasta halkeamasta. Ostoskeskuksen liikkeistä osa on auki, osa avattaneen lähiviikkoina. Teimme siellä ikkunaostoksia. Otin kuvia Sam Edelmanin kengistä ja LK Bennettin vaatteista, kävimme paperitavara kaupassa ja kävelimme. Muistan aikoinaan ihmetelleeni sitä, että Manhattanilla ei juuri ole kauppakeskuksia, joihin voisi pujahtaa sisälle huonolla säällä, kuten vaikka New Jerseyn puolella. Nyt tämäkin ongelma on korjattu. Mall on siis rakennettu uuden One World Trade Centeristä viereen.Jouluvalojen aika ei vielä ollut ihan huipussaan, mutta jotain sentään nähtiin.
Kuten pulusta näkyy, aamulla oli kirpeän kylmä sää. Tosin päivän mittaan oli sen verran lämmintä, että melkein kevyttoppis oli liikaa.

Tällä kertaa matkaan lähdettiin ilman excel taulukkoa ja minuuttiaikataulua. Pohjois-Karoliinasta pakattiin rosollit, karjalanpiirakat , paahtopaisti ja muut tykötarpeet mukaan ja niitä nautittiin perjantai-illalla eräässä poikamiesasunnossa. Koska emme halunneet olla vaivaksi, toimme mukanamme myös lautasliinat ja kertakäyttöastiat.

Lauantaiaamun ensimmäinen kohde hieman yllättäen oli Samsungin Virtual Reality Store lähellä Chelsea Market'a. Tämä Samsung kauppa on siitä kumma, että sieltä ei voi ostaa mitään heidän tuotteitaan. Rahaa voi käyttää syömiseen, kahvilatoimintaa kaupassa hoitaa paljon puhuttu Smorgasburg.

Samsung kutsuu tätä digitaaliseksi leikkipaikaksi. Ilmainen.


Kokeilimme koko perheen voimalla noita Samsungin virtuaalilaseja. Meidät istutettiin penkkiin, turvavyöt kiinni ja sitten lähdimme vuoristorata-ajelulle. 
En puhu mitään perheen miehista, mutta itse pidin silmiä kiinni osan aikaa. Tästä piti muuten täyttää paperi ja luvata, ettemme syytä heitä mistään, jos putoamme penkistä.


Kuvassa on joku tuntematon nuori nainen. Hän oli aika 'cool' tuossa tuolissa.

Samsungin jääkaappi, jonka ovessa on näyttö, on jo niin 2016. Tosin sitä jäi miettimään, kuka seisoo niin kauan jääkaapin edessä, että katselisi vaikka TV:tä. 
Toisaalta, jos on kauppamatkalla ja ei muista, onko kotona vielä maitoa, niin tähän jääkaappiin voi ottaa yhteyttä ihan kännykällä.Virtuaalihulluttelun jälkeen oli päivän reippailun vuoro, High Line:llä oli paikoittain kovinkin ruuhkaista. Tämä on siis kävelyreitti, joka on rakennettu vanhaa rautatietä seuraten. Kokonaisuudessaan High Line on 2.4 km pitkä ja avattu 2014 lopullisessa mitassa.
 Reitin varrelta löytyy niin taidetta kuin myös penkkejä huilaamista varten.

Alla näkyvä auto oli taideteos. Taas kuviin sattui tuntemattomia ihmisiä. 

High Line ArtikkeliKahvitauon jälkeen menimme käymään lentotukialus Intrepidille. Olimme nauttineet tähän mennessä ilmaisista huveista ja täytyy sanoa, että pääsymaksu tänne oli siihen verrattuna kallis. Nyt tämä kohde on nähty, suosittelisin ehkä vain jos on asiasta todella kiinnostunut. 

Sunnuntaina nähtiin sinistä taivasta. Tämä joulukuusi on kuvattu South Street Seaportin alueella.
Täältä on myös hyvät näkymät Brooklynin sillalle, vaikka siitä ei nyt kuvaa olekaan. Tänne olisi kiva palata uudestaan. Muut ruokailut kuin se perjantai-illalla syöty rosolli....

Lauantai-illalla söimme Brooklynissa - La Cigogne ravintolassa (215 Union Street) - olisin ottanut kuvan, mutta ravintola oli todella pimeä. Oma suosikkini on ohut pizzamainen 'la tarte flambee' - vuohenjuustoa, pekonia ja hunajaa. 

Sunnuntaina kävelimme lisää Brooklynissä - jotenkin oma silmä lepää paremmin niissä Brooklynin punatiilitaloissa. Sunnuntain brunch nautittiin Frankies 457 ravintolassa. Hyvää ruokaa, kahvia ja yksi mimosa. 

Ehkä ensi kerralla täytyy taas tehdä se excel taulukko ja suunnitella reissu vähän tarkemmin, mutta joskus on parempi mennä vähän vähemmällä miettimisellä. 0 comments