Long Leaf Golf Club - Southern Pines NC


Amerikassa golfkentät voi jakaa karkeasti yksityisiin ja yleisiin kenttiin - ja sitten on sellaiset välimallit. Joskus kentät ovat ihan vain kenttiä ja proshop löytyy jostain kopista kentän laidalla - ja toisessa ääripäässä golfkenttä on osa suurempaa country club:a, jossa voi olla uima-altaat yms viihdykkeet koko perheelle. Emme ole jäseninä missään golfkentällä, joten pelaamme missä milloinkin - varsinkin NC:ssa mahdollisuuksia on riittävästi. Kuka sitten voi pelata täällä golfia ? Amerikassa ei yleisillä kentillä ole minkäänlaista seulaa, kuka kentälle menee verrattuna Suomen green card systeemiin. Olen kertonut paikallisille green cardin suorittamisesta enkä ole ihan varma ovatko ymmärtäneet minua ollenkaan. Ei ole siis täysin tavatonta, että täällä tapaa paljon  ensikertalaisia kentällä (ymmärrän hyvin, että kaikkien täytyy joskus aloittaa ja mennä ensimmäistä kertaa kentälle, mutta ehkä suomalaisena harjoittelisin ensin.) Eli jos sinulla on mailat - todennäköisesti voit mennä pelaamaan - useimmat kentät vaativat golfiin sopivaa vaatetusta ja esim. farkuista tehdyt shortsit ovat no-no.
Yksityisille kentille ei yleensä pääse pelaamaan kuin jäsenet ja jäsenet voivat tuoda tietyn määrän vieraita mukanaan.

Pelasimme tänään täällä: Long Leaf Golf Club.

Tämä on kenttä, jossa on sekä jäseniä että tavallisia golfareita. Kenttä sijaitsee aika lähellä kuuluisaa Pinehurstin aluetta, jossa aiemmin tänä kesänä oli US Open.
Pidämme tästä kentästä molemmat - kenttä ei ole kovin vanha (avattu 1988) - mutta on erittäin hyvässä kunnossa ja sopii mielestäni hyvin myös naispelaajalle.

Tee-aikamme oli 8:12 aamulla. Päivälämpötilat ovat vielä sen verran korkealla, että kierroksen alkaminen puolen päivän aikaan ei ehkä ole suositeltavaa. Tee-aikojen varaaminen onnistuu hyvin netistä ja yleensä kannattaa olla kenttien sähköposti jakelussa, niin saa ajoissa tietoa tarjouksista.
Pääsimme kiertämään 18 reikää hieman alle neljän tunnin - ja ehdimme vielä kentän ravintolaan aamiaisbuffettiin ($12.95 per henkilö).

Ja miten sitten pelattiin - Harri pelasi 84 ja minulle tuli 96. Hiukan se 96 harmittaa, mutta puttaamista pitäisi harjoitella ja minä kun en ole se ahkerin harjoittelija.....

Note the horse.... :)

We played today at Long Leaf Golf Course and we like the course a lot. Had an early tee time so we were done by noon and had late breakfast at the club. 

0 comments