Bonjour Quebec

Vanhan kaupungin muurit
Piipahdin pikaisella työreissulla Quebecissä ja vielä tarkemmin provinssin pääkaupungissa eli Quebec Cityssä. Useammat käyntini ovat olleet autolla - ajomatka edellisestä kodista oli alle 6 tuntia ja se oli parempi, kuin lennot vähintään yhdellä vaihdolla. Täältä etelästä Quebecin matka on aina lentoreissu ja olin iloisesti yllättynyt, kuinka vaivaton matka oli Philadelphian kautta. Tiistai illan asiakas dinneri peruuntui, kun heidän lentonsa olivat myöhässä ja pääsin yksin iltakävelylle nauttimaan viimeisistä auringonsäteistä.

Muurien suojassa oleva vanha kaupunki on suosikkini, kapeita katuja, ruokapaikkoja, historiallisia rakennuksia - katutaiteilijoita -
Alla kuvia St Lawrence joen rannassa olevasta Chateau Frontenac hotellista - pakollinen kävelyreitti on hotellin ja joen välissä oleva puinen boardwalk. Viimeksi täällä käydessäni alueella tehtiin arkeologisia kaivauksia ja nyt näitä oli mahdollisuus katsoa boardwalkiin jätetyistä rei'istä.
Lisää  tietoa kaivauksista ....


Chateau FrontenacTässä kuvassa näkyy terassissa olevat aukot....Samuel de Champlain perusti Quebec Cityn 1608 - aika yllätys, että onnistuin kuvaamaan Kanadan liput - yleisin lippu täällä on sinivalkoinen Quebecin lippu ja onhan Quebec yrittänyt irrottautua Kanadasta muutaman kerran.


Nämä kukkapurkit olivat isoja !


Tämä oli näkymä hotellihuoneen ikkunasta - :)

Poutine on Quebeciläisten oma ruokakeksintö. Jos amerikkalaiset syövät lohturuokana jauhelihamureketta ja perunamuussia - niin kunnon quebeciläinen laittaa ranskanperunoiden päälle ruskeaa kastiketta ja isoista rakeista koostuvaa juustoa (tätä kutsutaan curd cheese:ksi). Alla oma kehitelmäni - suurin vaikeus oli löytää vaadittavaa juustoa. Suosittelisin nauttimaan tätä syksyllä/talvella - olut sopii hyvin sille kaveriksi. Tässä on luultavasti miljoona kaloria, joten nautitaan säästeliäästi ja odotetaan vaikka sopivaa jalkapallo peliä seuraavaa poutine iltaa varten.

Poutine a la Leena

Isorakeista raejuustoa !
2 comments

 1. Onpa kauniin näköistä tuolla! Ovatko nuo vanhan kaupungin muurit oikeasti vanhoja, ja tiedätkö rakennettiinko ne oikeasti puolustustarkoitukseen vai pelkästään koristeeksi?

  Vai että Philadelphian kautta helppo vaihtaa. Minä lensin sitä kautta viime tiistaina ja en ole eläessäni nähnyt niin sekavaa vaihtokenttää... mutta ehkä minulla sattui vain huono terminaaliyhdistelmä.

  ReplyDelete
 2. Tietojeni mukaan muurit ovat vanhat ja nimenomaan puolustuskäyttöön rakennettu - olen ymmärtänyt, että nuo viimeisimmät kaivaukset ovat paljastaneet jo aikaisempaa asumista, mitä tähän asti on ollut tiedossa.

  Olimme sitten molemmat tiistaina Philadelphian kentällä - harmi kun ei törmätty. Olen käyttänyt kenttää paljon sisäisissä lennoissa, mutta tällä kertaa olin myös kansainvälisellä puolella johtuen Quebecin lennosta.....ja tietysti oma kokemus perustuu USAIRWAYS:n lentoihin tällä kentällä....en juurikaan tiedä, miten kansainväliset jatkot menevät muilla koneilla.

  Kokeilimme muuten Suomen reissulla Deltaa pitkästä aikaa ja mielestäni koneet olivat aika tavalla parantuneet siitä, mitä muistin aiempien kokemusten perusteella.

  ReplyDelete