Eevan pata - tätä meillä syötiin tällä viikolla


Nokare voita
Sipuli
2 tl raastettua inkivääriä
1 keskikokoinen bataatti
2 tomaattia
2 dl vihreitä linssejä
1 tlk kookosmaitoa
4 dl vettä
Vähän limemehua
1-2 tl juustokuminaa
1/2 tl kurkumaa
Ripaus chilijauhetta
Suolaa
Pippuria


Sipuli pilkotaan, ja kuullotetaan inkiväärin kanssa voissa, lisätään pilkotut bataatti ja tomaatit - mukaan vielä linssit, kookosmaito, vesi, limemehu ja mausteet. Annetaan porista keskilämmöllä.
Valmista, kun linssit ovat pehmeitä. Tarkistetaan maku, lisätään mausteita jos tarvis.

Reseptin lähde on Eeva Kolun vanha blogi - kauhaa ja rakkautta. Eeva ei pettänyt tälläkään kertaa - pata ei ehkä näytä kovin kuvaukselliselta mutta on hyvää.

Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun käytin linssejä ruoanlaitossa - kyllä - piti tarkastaa sanakirjan kanssa, mitä linssit ovat englanniksi ja onneksi toinen yritys oli oikea (ensimmäinen oli piilolinssien englanninkielinen nimi). Lentils - tällä nimikkeellä löysin omani ja muiden ainesosien tunnistamisessa ei ollut samanlaista ongelmaa.

Ensi viikolla on edessä matkustamista enemmän, joten kokkailemiset jäävät vähemmälle ja blogiin palataan ajan salliessa.

Eeva's Lentil Dish

2 tablespoons of  butter
Small onion
2 tsp grated ginger
1 Sweet potato
2 Medium size tomatoes
1 cup of green lentils
1 can of coconut milk
2 cups of water
Lime juice
Cumin
Turmeric
Salt and pepper
Chili pepper flakes

Sauté chopped onion in butter, add ginger / after 2 min or so, add chopped sweet potato, tomatoes, lentils, coconut milk, water, spices and little bit of lime juice. Cook until lentils are done - like 40-45 min. Taste and add spices as needed. 
Recipe is from Finnish blog
http://blogit.hs.fi/kauhaajarakkautta/2012/03/27/laita-pataan-bataatti-ja-linssit-ja-kookos/

Has been two weeks now without red meat - and slowly learning new tricks in cooking !
5 comments

 1. Totta turisit edelliseen ruoka-aiheeseen, että jos luulee kasvisruuan olevan "laihdutusruokaa", on väärässä. Mutta ainakin on kuitua! Vihreitä linssejä en ole tainnut koskaan kokeilla. Ruskeista en oikein pitänyt, punaisia käytän eniten. Ja tykkään! Sieltä terveellisemmästä päästä hiilihydraatinlähteitä. :)

  ReplyDelete
 2. Kuulostaapa herkulliselta, ja just mun lempimausteet mukana! Pitää laittaa reseptipankkiin :)

  ReplyDelete
 3. Varmasti on hyvaa! Voisin kokeillakin tuota kunhan kelit vahan viilenee ja alkaa pataruokakelit. Ma kaytan kanssa eniten punaisia linsseja. Niita laitellaan pataan jos toiseenkin. :)

  ReplyDelete
 4. Tämä resepti jäi mieleen ja nyt kokeiltiin. Hyvää! Varmaan tehdään toistekin.

  ReplyDelete
 5. Johanna - kiva etta maistui. Meillakin on sen verran viileat ilmat, etta sama ruoka tuli mieleen. Eevalla on ollut hyvia vinkkeja !

  ReplyDelete