New River Gorge - Länsi-Virginia


Tänään toteutui taas yksi asia omalta bucket listalta - New River Gorge Sillan kulkeminen jalan varsinaisen autojen kulkuväylän alapuolella - matkaa lähes kilometri (924 metriä) ja korkeutta joen pintaan melkein 300 metriä. Sillan alapuolella on 60 cm leveä kulkuväylä, kaiteet molemmin puolin ja lisäksi kävelijät kiinnitetään liinalla kiinni turvakaapeliin. Koko hommalle varataan aikaa lähes kolme tuntia ja ehkä aktiivista aikaa sillalla noin puolitoista tuntia - sinne nimittäin pysähdyttiin ihailemaan maisemia useamman kerran....

Tunnustan, että ensimmäinen kymmenen minuuttia oli aika kamalaa ja manasin, että olin vapaaehtoisesti lähtenyt moiseen touhuun. Toisaalta kun olet turvakaapelissa kiinni 10 muun ihmisen kanssa - ei siitä pääse minnekään. Mutta aika pian meno tuntui mukavammalta - sanovat, että kestää ennen kuin saat 'siltajalat' allesi - olin kuullut 'merijaloista' mutta nyt tiedän näistäkin.

Joella näkyi kajakkeja ja 'raft':tejä - tosin ne olivat noin hyttysen kokoisia. Ilma suosi meitä - ja sadehan ei haittaa tätä lajia - siellä tien alla on hyvin suojassa sateelta. 

Insinööri-mieltä kiinnosti, miten silta oli aikoinaan rakennettu (1977) ja tietyn tyyppiset 'liikuntasaumat', jotka sallivat rakenteiden liikkumisen. Kävellessä tunsi sillan liikkuvan, mutta helpotti kun tiesi, että se kuului asiaan.
Ennen siltaa, matkanteko toiselle puolelle autolla kesti noin 40 minuuttia - nyt se on alle minuutin.

Silta on nykyisin tunnettu ainakin Siltapäivästä (Bridge Day), joka on lokakuun kolmas lauantai. Silloin silta suljetaan autoliikenteeltä ja ns. BASE hyppääminen on sallittua - eli  hyppääjä hyppää sillan kaiteelta alas käyttäen laskuvarjoa. Maalina laskeutumiseen on joen rannassa oleva pieni laskeutumisalue. Opimme tänään, että itse hyppäämiseen tarvitsee omat lupansa (2-3 paperia) - mutta laskeutumiseen kansallispuiston alueelle tarvitaan moninkertainen lupamäärä. BASE hyppääminen ei ole ihan riskitöntä ja se on ainoastaan luvallista tänä yhtenä päivänä.

Toinen asia, joka tekee sillasta tunnetun on Länsi-Virginian 25 centin kolikko - siinä on nimittäin tämän sillan kuva.

New River Gorge State Park Tietoa

Mikä  BASE ?

Tälläinen kantolauta löytyi sillan toisesta päästä - tarina ei kertonut kuinka usein tätä käytetään

Me tehtiin se !

12 comments

 1. Siis upea paikka! Instagramissa jo ihastelinkin kuviasi. Taytyypa lisata omaan listaankin tuo :)

  ReplyDelete
 2. Saattais jäädä tekemättä...

  ReplyDelete
 3. No nyt on kerrankin paikallaan sanoa OMG!!! Siis apua ja wau! Mulla on korkeanpaikan kammo, mutta yritän aina aktiivisesti siedättää itseäni milloin milläkin kokeilulla. Ihastelin jo miehellekin, että tuonne pitää ehdottomasti päästä (ja samaan aikaan alkoi jo jalat tutista pelkästä ajatuksesta)... Hyvä te!

  ReplyDelete
 4. Kiitos kommenteista - Sugar, Terhi ja Ksta ! Olen aina pitänyt Länsi-Virginiaa vähän tylsänä osavaltiona, mutta tämä paikka on kyllä hieno. Siellä on vaikka mitä tekemistä, mutta valitsin tämän kävelyn - koska tiesin, että mieheni ei niistä muista olisi tykännyt . En nyt tiedä oliko tästäkään kovin innoissaan, mutta kun matkanjohtaja (=minä) tekee varaukset, niin sitten mennään. Eli täällä voisi laskea zip-line:lla, laskea jokea raftissä tai kajakilla, vaeltaa polkuja vaikka minne....ja ihmiset olivat tosi hienoja. Saimme hyviä neuvoja tuolla state parkissa ja kun halusimme ajaa autolla sillan alle, meille lykättiin CD käteen ja käskettiin laittaa se päälle autossa - ihan kuin olisi ollut oma opas autossa.
  Ja kuten yllä sanoin, ensimmäisen 10 minuuttia polveni tutisivat aika paljon ja yritin pitää katseeni vain vaakatasossa....mutta heti kun löysin siltajalkani, tämä oli kiva juttu !

  ReplyDelete
 5. Siis Kata....sormet eivät taas tottele näppylöitä.... :)

  ReplyDelete
 6. Kääk! En minä vaan ikinä! Mutta mahtoi olla upea kokemus. :)

  ReplyDelete
 7. Pilvi - en ole itse mikään hurjapää enkä yleensä tykkää korkeista paikoista, mutta nämä Länsi-Virginian metsät ja maisemat kiehtovat !

  ReplyDelete
 8. Hui, en minä uskaltaisi, mutta vau mikä paikka!! Me ajettiin ohi pääsiäisen aikaan, eikä tiedetty tällaisesta paikasta mitään. Ensi kerralla!

  ReplyDelete
 9. Sennie - voin kuvitella kuinka ihania kuvia saisit tasta paikasta ! Uskon, etta syksylla ruskan aikaan - seutu on myos kaunis !

  ReplyDelete
 10. Wau!! Upeita kuvia ja varmasti hieno kokemus!

  ReplyDelete
 11. Eksyin blogiisi ja WAU mikä juttu täällä olikaan. Onpa hieno silta ja varmasti mahtava kokemus teillä!

  ReplyDelete
 12. Essi ja Elina - kiitos kommenteista. Silta on vain yksi osa tämän alueen nähtävyyksistä, mutta suosittelen ehdottomasti, jos liikkuu alueella. Ja uskon, että lokakuussa silta on uutisissa 'Siltapäivän' johdosta.

  ReplyDelete