Amerikan uutisia ja tulista possua


Tulisen Shiracha kastikkeen valmistaja on joutunut hankaluuksiin naapuriensa kanssa USA:n länsirannikolla. Naapurit sanovat, että tehdas päästää ympäristöönsä voimakkaita hajuja. Shirachan valmistaja on pitänyt ovensa tiukasti kiinni ulkopuolisilta monta vuotta, peläten jonkun varastavan kastikkeen salaisen reseptin. 
Shiracha kastikkeeseen tulee kuivattuja chilejä, valkosipulia, etikkaa, sokeria ja suolaa. 

Uutisesta loytyy enemman taalta.
Tämä kukko-soosi on yksi asioista, joita tuskin olisin huomioinut ilman perheen opiskelijaa. Yhdessä vaiheessa tuntui, että tätä kastiketta laitettiin joka ruokaan. Maku on itselle voimakas, joten oma kokeiluni on aika varovainen:

Possun filettä suikaloituna
Suolaa
Öljyä paistamiseen
Munakoiso
Sipuli
Paprika
Shiracha kastiketta
Vettä
Meiramia

Possusuikaleet maustetaan suolalla ja paistetaan kevyesti öljyssä. Siirretään odottamaan lautaselle.
Pannussa paistetaan munakoisosuikaleet, sipuli ja paprika, lisätään vähän Shirachaa ja noin dl vettä.
Palautetaan possusuikaleet samaan pannuun ja jatketaan vielä kypsentämistä noin 10 min.
Shirachaa on helpompi lisätä, jos kaipaa enemmän tulisuutta. Lisäke riisi auttaa myös tulisuuden kanssa.

Resepti linkki

3 comments

  1. Meillä se jokapaikan soosi oli aikanaan tabasco, ja itse en pidä siitä kuin ihan muutamissa ruoissa. Sriracha sen sijaan on herkkua minullekin, ja se on (onneksi) korvannut sen kamalan tabascon, ainakin osittain. Tuohon tulisuuteen jää koukkuun, varo vaan :D

    ReplyDelete
  2. Namskis!! Minulle just tuo sama lautanen, kiitos!!

    ReplyDelete
  3. Terhi:
    Olen aika noviisi vielä tämän Shirachan kanssa - täytyy pitää mielessä mahdollinen riippuvaisuus !! :)
    Sofia:
    Kiitos - tämä oli oikeasti hyvää !

    ReplyDelete