Kulttuuria / North Carolina Museum of Art

Eilen minulle annettiin taas lupa olla ryhmänjohtajana ja 'määrätä' minne päivän retki suuntautuu. Olin jo nähnyt aiemmin mainoksia Rembrandtin näyttelystä Raleigh:ssa ja sinne sitten suuntasimme.

Rembrandt liittyy myös siten perheeseemme, että JE:llä oli aikoinaan koulussa projekti j. Työnä oli kopioida joku R:n kuuluisa teos paperille ja erityisesti äiti muistaa tämän kouluprojektin lämmöllä. Taisin innostua niin paljon, että loppujen lopuksi oli epäselvää - onko tämä äidin vai lapsen projekti ?
Mielenkiintoista näissä näyttelyissä täällä on se, että usein niitä kuvaillaan sanoilla " Ensimmäinen, laajin, paras jne ".
Niin myös tätä näyttelyä Rembrandt Amerikassa kuvattiin samoin, vaikka muistaaksemme olemme käyneet Bostonissa jo aiheeseen tutustumassa.

Näyttelyssä oli sekä hänen selvästi signeeraamia tauluja että tauluja, jotka mahdollisesti ovat hänen tekemiään. Oma lukunsa ovat hänen oppilaidensa tekemät taulut, jotka myöskin muistuttavat mestarin teoksia.
Taitelijana hän oli kuuluisa muotokuvista -ja maalasi useita myös itsestään - kuten otsikon alla oleva omakuva. Tämä alkuperäisteos on Washington DC:ssa (National Gallery Of Art). Tässä vaiheessa Rembrandtin ura oli jo loppusuoralla, talousasiat rempallaan ja suosio hälvenemässä.
Verrattuna toisiin ajan mestareihin, hän oli paljon suorasukaisempi maalatessaan ja rypyt, uurteet näkyvät kuvissa kuin valokuvissa.

Jostain syystä taiteen katsominen väsyttää - olimme aika uupuneita näyttelyn jälkeen. Tosin siellä oli hirveän paljon ihmisiä ja tungosta.

Sen verran mainosta museolle -

Http://www.ncartmuseum.org

Ilmainen - paitsi että erikoisnäyttelyt maksavat.

Lupasin H:lle että 2011 kulttuuritarve on täydennetty ja seuraava kulttuuritapaus on vasta 2012.

Ylläoleva kuva on lainattu museon esitteestä - itse näyttelyssä kuvaaminen oli kielletty.

0 comments