Politiikkaa, crocseja ja jalkapalloa


Aiemmin tällä viikolla Floridan kuvernööri DeSantis lennätti 50 maahanmuuttajaa  Massachuset'siin - ja vielä tarkemmin Martha's Vineyard:n saarelle. Alunperin ihmiset olivat olleet tilapäismajoituksessa Teksasissa, mutta heidät lennätettiin Floridan kautta pohjoiseen - matkalle houkuteltiin lupauksilla työpaikoista, asunnoista ja työluvista. Kun ihmisillä ei ole mitään, on ymmärrettävää, että heidät on helppo houkutella matkaan. Myös Teksas on lennättänyt maahanmuuttajia pois Teksasista - viimeksi ihmisiä oli Teksasin kuvernöörin toimesta lähetetty Washington DC:hen - ja jätetty heidät varapresidentin Kamala Harrisin virka-asunnon ulkopuolelle kadulle.
Olen varsin epäpoliittinen ihminen - mutta viimeaikaiset tapahtumat saavat jopa minut tuohtumaan.  Republikaanit syyttävät Presidentti Bidenia epäonnistuneesta maahanmuutto politiikasta - ja ovat alkaneet käyttämään epäilyttäviä keinoja vastineeksi - pelkästään Floridan osavaltion budjetissa on huomattava summa varattuna siihen, että maahanmuuttajat eivät jää Floridan hoidettavaksi. Martha's Vineyard on saari Massachusettsin edustalla - yleisimmin saari on uutisissa koskien kuuluisuuksia, jotka viettävät kesäänsä saarella. Uutisten mukaan Martha's Vineyard is saanut mitään etukäteisvaroitusta tulevasta lennosta. Kuten amerikkalaiseen tapaan kuuluu, nyt saarella on vapaaehtoisten ryhmä hoitamassa muonitusta ja osa ihmisistä on viettänyt yönsä paikallisessa kirkossa. Lukiossa espanjaa opiskelevat nuoret ovat auttamassa tulkkauksessa, koska monet eivät puhu englantia.
Lakimiehet selvittävät, onko Floridan ja Teksasin kuvernöörien tempauksissa kyse kidnappauksesta ja onko lakia rikottu. Surullista, että näitä maahanmuuttajia käytetään poliittisina pelinappuloina.


No miten crocsit liittyvät asiaan ?  Ei sitten mitenkään, mutta se oli tuorein kuva kamerassa. Olin aina ajatellut, että meillä ei ole crocseja eikä tule. Olen ajatellut, että ovat lähes vaarallisia. Päädyimme viikonloppuna crocsien tehtaanmyymälään - ja nyt meillä on crocsit kummallakin. Kuvassa näkyy myös niin tyypillinen golfarin rusketusrajat.

Syksyn mukana alkaa myös jalkapallokausi. Meidänkin pihalla on oma lippu - New England Patriots - naapureilla kadun toisella puolella on New York Giants'en lippu. Tänään onneksi molemmat joukkueet voittivat.  

0 comments