Maaliskuu 2022

 Ulkosuomalaisen ominaisuuksiin kuuluu kaikenlaisen suomalaisuuden kannustaminen - joskus se tulee esille vaikka Targetin kampanjoissa (ostetaan ne viimeisetkin Marimekon Targetille tehdyt tavarat, kun eihän niitä voi sinne kauppaan jättää), kasvatetaan lautasella pääsiäiseksi rairuohoa, vaikka ulkona jo pukkaa oikeaa nurmikkoa tai sitten kannustaminen oman kylän jääkiekkojoukkuetta, pelaahan siellä neljä  suomalaista tällä kaudella.

Meitä kokoontui aika joukko alueen suomalaisia tämän viikon Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning peliin. Aiempina vuosina tapaamisiin on kuulunut myös pelaajien tapaaminen - nyt sellainen ei tullut kysymykseen (COVID19). Pelin loputtua (ja onneksi kotivoitto) pääsimme jäälle yhteiskuvaan. Osa meistä jo ehti istua jäälle - siihen puututtiin heti - jäällä piti seisoa. Kunnon amerikkalaisessa meiningissä meidän piti allekirjoittaa lomake, jossa lupasimme olla haastamatta hallia oikeuteen, jos kaadumme jäällä ja katkaisemme jalan. Ihan rehellisesti, en tiedä, mitä kaikkea lomakkeessa sanottiin - aika normaali toimenpide täällä tuo paperityö. Oikeasti jää ei pelin lopussa edes tuntunut kovin liukkaalta.

Harri sai vielä jäähynkin, mutta hyvin sieltä loppujen lopuksi selvittiin.

Oma paitani on #86 - eli suosikkini on Teuvo Teräväinen ja Harrin paita on #20 - Sebastian Aho, joka on syntynyt Raumalla.Pidän itseäni aika rauhallisena ihmisenä, mutta jotain pelissä saa minut eläytymään täysillä. Tosin taidan huutaa suomeksi 'maali' - mutta siinä metelissä sitä ei kukaan huomaa. Ja vastustajan jäähystä saa aina hyvän syyn huutaa äänen käheäksi. Jonkun verran tappeluakin ottelussa nähtiin - ja lopussa hävinnyt joukkue oli sen verran tohkeissaan, että heitä ei meinannut saada pois jäältä. Onneksi kuitenkin lähtivät, jotta suomalaiset pääsivät ottamaan jäälle kuvia.


Loput suomalaiset ovat maalivahti Antti Raanta - ja uusin tulokas Jesperi Kotkaniemi, joka sai tällä viikolla 8 vuoden pestin ja siitä 38 miljoonan dollarin tilin.

Mitä lippu jääkiekko otteluun sitten maksaa ?  Meidän paikat olivat noin 20 riviä alhaalta päin laskettuna ja maksoivat 52 dollaria kappale - listahinta olisi ollut 93 dollaria (mutta meillä oli suomalaisalennus🇫🇮). Auton pysäköinti oli 20 dollaria, popcorn, yksi pretzel, limu ja yksi olut taisivat nostaa illan hinnan noin 150 dollariin. Emme käy kovin useasti peleissä, joten tämä oli kiva tapaus - kaikki suomalaisten kokoontumiset ovat olleet lähes olemattomia kahden viime vuoden aikana.

4 comments

 1. Hyvä meininki teillä siellä ja paljon suomalaisia!

  Jääkiekossa on jokin kumma juttu joka, varsinkin hallissa paikan päällä, saa minunkin vereni kiertämään. Lapsena ja nuorena minut houkuteltiin mukaan Tampereen jäähalliin otteluita katsomaan ja sieltä ilmeisesti on jäänyt jonnekin mielen sopukkaan ymmärrys tuota peliä ja jonkin joukkueen ehdotonta kannustamista kohtaan. Oli tärkeätä valita puolensa: Tappara tai Ilves. Ja valintaan vaikuttivat varmasti aika sattumanvaraiset asiat. Ainakin minulla valinta oli ehdottomasti Tappara, koska ihailemallani pojalla oli joukkueen fanitakki. Hmmm.. olisi niitä kai huonompiakin syitä ;)
  Mutta siis ymmärrän hyvin MAAAAALI-huutosi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Leena kommentista - itse olen tainnut saada perintönä tätä penkkiurheilua - ainakin äiti seuraa kaikenlaista urheilua ja eläytyy myös kannustamiseen. :)
   Jääkiekko hallissa on mielestäni paljon kiinnostavampaa kuin telkkarista katsottuna.
   Suomalaisilla oli myös oma tailgate tapaaminen ennen peliä, jonne me ei enää löydetty. Kolme tuntia ennen pelin alkua avataan parkkipaikka - ja varsin amerikkalaiseen tapaan, siellä grillataan ja seurustellaan ennen pelin alkua.

   Delete
 2. Aika tyyris matsi, mutta kyllähän elämyksestä mielellään maksaa, jos ei ihan joka ilta käy pelejä katsomassa. :-) Mä olen tainnut käydä jääkiekkomatsissa aikuisiällä tasan yhden kerran. Penskana tuli käytyä katsomassa Kouvolan Kookoon pelejä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen verran tyyristä, että meille riittää 1-2 peliä kaudessa, mutta tietty nuo suomalaiset pelaajat (ja se että joukkue on pärjännyt hyvin auttaa). Minä taas en muista olleeni Suomessa jääkiekko ottelussa nuoruudessa ollenkaan, sen laatuista huvistusta ei silloin juuri harrastettu. Viime vuosina on joskus viety asiakkaita Helsingissä otteluun - ainakin oli tapana ennen koronaa.

   Delete