Rengasmatkalla - raketti, kulttuuria ja töitä


Reilu viikko sitten kahvittelimme näissä maisemissa - Virginiasta lähti raketti Kansainväliselle Avaruusasemalle ja tarkoitus oli mennä katsomaan raketin lähtöä - Wallops Flight Facilityn lähelle.  Mies on enemmän noiden avaruusjuttujen perään, mutta on hyvä olla tasapuolinen näiden kahvireissujen aiheiden kanssa.   Antares raketti kuljettaa tavaraa Kansainväliselle Avaruusasemalle ja tämän raketin piti lähteä jo monta kuukautta sitten. Raketissa oli parmesaanijuustoa, salamimakkaraa, kirsikkatomaatteja ja Wisconsinista peräisin olevaa juustoa. Kai siellä oli muutakin tuoretta ruokaa, mutta jostain syystä nuo jäivät mieleen. Rahtia oli yhteensä lähes 4000 kg, mukana tutkimuslaitteita ja muuta tarpeellista 7 astronautille, jotka siellä asemalla ovat. Tämä Antares oli sellainen miehittämätön raketti. Jos moni asia on nykyisin epävarmaa, niin tämä raketti lähti ihan aikataulussa 12:36 pm. Vaikka lähdimme aikaisin lauantaiaamuna, niin sen verran oli matkaa, että emme päässeet enää hyville paikoille. Tuo ensimmäinen kuva on Chesepeake silta/tunnelista (28km).



Tässä on mitä me raketista näimme :) - jos oikein tihrustatte, niin siinä on valkoinen pilkku


Tämä kuva on lainattu NASA:lta 


Wallops Flight Facilityn alue oli hyvin aidattu

Kun raketti oli saatu matkaan, auton nokka kääntyi länttä kohti - sunnuntaina kävimme kävelylla Frank Lloyd Wrightin suunnitteleman Fallinwaterin maisemissa. Olin ollut täällä aiemmin valokuvauskurssilla ja koska poikkeaminen highwaylta ei ollut suuri, päätimme jaloitella autossa istumisen jälkeen.


Meille sattui oikein kaunis ja tuuleton päivä - ja luulen, että molemmat nautimme tästä pysähdyksestä - vaikka tuo FLW:n fanitus on enemmän minun harrastus.



Kesäisempi postaus on täällä.




Matkalla löytyi myös hieman oudompia asioita - Pennsylvania puolella näimme Nuoruuden lähteen. Se ei ollut se omituinen yksityiskohta, mutta lähteen takana metsässa oli tekokarhuja, jotka karjuivat. Harmi, etten niistä tajunnut ottaa kuvaa. 


Sunnuntai-iltana olimme perillä West Virginiassa.  Maanantaina jätin miehen nukkumaan hotelliin ja lähdin tapaamaan asiakasta - puoli päivää meni kokouksessa ja pääsimme jatkamaan rengasmatkaa ja kotiin.


Lopuksi vielä Harrin video:



7 comments

 1. Videon vesiputos on varsin kaunis!
  Kivaa alkavaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - hyvää maaliskuuta ja alkavaa viikkoa myös sinne ! Täällä ajoittain vaikuttaa jo keväiseltä.

   Delete
 2. Onpas jännää, että pääsette katselemaan rakettien laukaisua tuosta vain! Voisin kuvitella, että rakettibongailu saattaisi kiinnostaa itseäni kovastikin. :-)

  Tosi kiinnostava rengasmatka teillä!

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Kiitos Satu. Hyvä, että mieheni on sen ikäinen, kun on. Sen verran innostunut noista avaruusjutuista, mutta onneksi tuon ikäisiä ei sinne enää päästetä. :)

   Delete
 4. Hienoja kuvia! Mielenkiintoista, että pääsitte seuraamaan tuollaisen raketin lähetystä. Aika pitkä tunneli tuolta löytyy. Itseäni kiinnostaa kovasti kaikenlaiset tunnelit, niiden rakennus ja ROV-työt.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ensimmäisen kerran Bostonissa, tunneli lentokentältä keskustaan vaikutti kamalan pitkältä - nyt se ehkä ei enää tuntuisi samalta.....tosin olen kokenut joitain tukalia hetkiä tunnelissa. Toisille ihmisille tunnelit aiheuttaa sydamentykytystä - toisille ne on sillat. Tässä Virginian tapauksessa on molempia :) Kiitos kommentista ja hyvää maaliskuuta sinulle !

   Delete