Päiväkahvilla - jäinen aamu - Pohjois-Karoliina


Sähköt ovat poikki ainakin 80,000 taloudelta Pohjois-Karoliinassa tänään. Yön yli jatkunut jäätävä sade on katkonut puita ja sähkölinjoja. Jään peittämät puut ovat kauniita, mutta vaarallisia. Kuten aika usein käy täällä, myrskyyn ei liity lunta vain vettä, joka jäätyy samantien. Jäätävää sadetta voi esiintyä koko itärannikon alueella, mutta yleensä se aiheuttaa suurimmat vaikeudet etelässä - osaltaan siihen vaikuttaa se, että täällä tilanne on niin harvinainen. Jään päällystämien oksien kuvaaminen ei ollutkaan kovin helppoa, mutta ehkä noista vähän näkee jään määrän.


Tänään on myös Ystävänpäivä ja postauksen myötä terveisiä kaikille blogiystäville. Amerikkalainen ystävänpäivä on kovasti romanttinen, suklaata, kukkia ja kortteja. Otimme ajelulle mukaan omat kahvit, donitsit nappasimme mukaan paikallisesta Dunkin Donuts’lta. Tällä kertaa päiväkahvit juotiin Stovallin kaupungissa - matkaa sinne ei ollut kuin 55 km. 

Harrin ottamasta videosta jääpeite näkyy paremmin ! 10 comments

 1. Kiitos - hyvää ystävänpäivää myös sinne talvisesta Suomesta! Jäiset puut ovat lumoavia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kaikkea hyvää sinulle ja kiitos vierailusta !

   Delete
 2. Dronevideo näytti hyvin jääsateen peittämät puut. Ne ovat todella kauniita.

  Kivaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos - dronella saa kyllä ihan uuden perspektiivin ! Hyvää viikkoa myös sinne !

   Delete
 3. Ihanat päiväkahvit taas! :-) Mutta nyt rupesi tekemään ihan hirveästi mieli donitsia... Arnoldsilta. Oliko ihan pakko. ;-D

  Hienoja kuvia jäätyneistä oksista! Olenkohan koskaan itse nähnyt vastaavaa ilmiötä, en varmaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu oli pakko. Sen verran piti antaa periksi sunnuntain teemalle, mutta onneksi yksi donitsi riitti. Jäätävää sadetta ei täälläkään ole joka talvi, mutta harmittavasti siihen liittyy aina sähkökatkot. Tuntuu, että täällä ei sähkokaapeleita saada maahan, vaan kaikki menee lankoja pitkin ilmassa.

   Delete
 4. Muumimukit on päässy sinne asti, vai voiko niitä ostaa sieltä asti?
  Kivaa viikon alkua!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olemme saaneet vanhemmiltani lahjaksi muumimukeja ja muitakin astioita. Astiakaappi on lähes suomalainen sisällöltään vaikka täällä on oltu kauan, osa on kulkenut mukana monia muuttoja ja olen jo hankkinut jotain täältäkin ulkosuomalaisten kirpputorilta. Ne on vain omaan silmään niin paljon kauniimpia.

   Delete
 5. Täällä yksi mattimyöhäinen toivottelee kivoja päiviä blogiystävälle.

  Kerrassaan ihanat kuvat jäätyneistä puun oksista. Kuin sadusta! Meillä vanhin lapsenlapsista (3v.) leikkii Frozen-hahmoa 24/7 ja mietinkin, onko hän vieraillut sinisine hansikkaineen siellä teilläkin jäädyttämässä kaikkea mahdollista.
  Mahtavat donitsikahvit. Näytti niin kotoisalta <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kaima viestistä. Nyt ovat jäät jo sulaneet - olin pois kotoa pari päivää ja nopeasti ovat säät muuttuneet. Kevättä tässä jo odotellaankin !

   Delete