Päiväkahvit rannalla - Topsail Island NC

Pakkasimme aamulla eväät laukkuun ja kahvia termokseen - suuntasimme päiväkahville Atlannin rannikolle - tarkemmin Topsail Island:lle. Ehkä vähän pitkä matka päiväkahville - meiltä ajaa vajaat kolme tuntia rannikolle, mutta kaunis ilma houkutti.

Tähän aikaan vuodesta aamut ovat kylmiä - tänään taisi olla -3C, mutta päivän aikana lämpötila nousee 10C tienoille. Rannikkokaupungit tuntuvat olevan aika lailla toistensa kopioita, niissä on loma-asuntoja korkeilla perustuksilla ja niissä on kalastuslaitureita - eikä Topsail Island ollut poikkeus.Meillä on nykyään molemmilla omat kamerat mukana. Tällä viikolla Harri sai 'drone ajokortin' eli pääsi läpi kirjallisesta kokeesta. Mitä enemmän näitä droneja on, niin varmasti määräykset kasvavat.Topsail Islandilta löytyy vielä laivaston toisen maailmansodan jälkeen rakentamia ohjustestaukseen käytettyjä torneja,  osa on muutettu asuinkäyttöön.


Ja viikon isoin uutinen oli Washington DC:n tapahtumat keskiviikkona. Samaan aikaan, kun presidentin vaalin tuloksia oltiin vahvistamassa, presidentti Trumpin kannattaja keskeyttivät hyökkäämällä kongressiin. Väkivaltaisuuksissa kuoli 5 ihmistä mukaan lukien 2 poliisia. Nähtäväksi jää, saako Trump virkasyytteen vielä viimeisen parin viikon aikana. 

Koronaluvut ovat edelleen kasvussa. Rokottaminen ja sen järjestäminen ovat kokonaan osavaltioiden vastuulla - ja eri osavaltiot toteuttavat sitä eri tavoin. Jos alunperin ongelma oli saada rokotetta, nyt tuntuu olevan ongelma, miten rokotukset saadaan hoidettua. Tällä hetkellä omassa countyssamme (Durham) edelleen rokotetaan vain terveydenhoitohenkilökuntaa, ilmeisesti seuraavana ovat vuorossa +75 vuotiaat. Nyt puhutaan siitä, että kansalliskaarti tulee auttamaan rokottamisessa. 
6 comments

 1. Päästäpä nyt tuonne! Ihan sama, vaikka olisi -3 päivälläkin, tuommoinen hiekkaranta kyllä houkuttaisi. :-)

  Mä olen jo luopunut toivosta koronan katoamisen ja rokotusten suhteen. Taas on löytynyt koronasta uutta versiota, joten eiköhän ihmisen ole jo pikkuhiljaa tunnustettava tappionsa virukselle. :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuntuu, että kaikenlaiset pienet retket ovat tervetulleita ja tarpeellisia ihan jo mielenterveyden kannalta.
   Jos kesään mennessä saisi jo rokotteen, siinä toivetta.

   Delete
 2. Replies
  1. Kiitos - ei ainakaan voinut valittaa valon puutetta ! :)

   Delete
 3. Vaikuttaa siltä, että siellä on totuttu ajamaan pidempiäkin matkoja ihan tosta vaan ja tiet varmaankin kivuttomaan ajamiseen sopivan leveitä ja hyväkuntoisia. Ja nopeudet myös.
  Täällä jos lähtee köröttämään 300 km, matkaan saa varata nelisen tuntia suuntaansa ainakin. Ehtii jo tulla nälkä :).

  Voi että tollanen Drone-kuvaus olis varmasti kivaa. Joskin vaikeaa myös. Ihan uutta näkökulmaa tuttuihinkin maisemiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä totta, että täällä on autoiluun vähän eri asenne. Kun ajelimme Tuusulasta Rauman suuntaan, niin Humppilassa oli pakko saada kahvia. Täällä tulee mentyä joskus neljäkin tuntia pysähtymättä - tosin täällä on vähemmän mieluisia pysähtymispaikkoja.
   Drone hankinta oli vähän itsekäs teko, mutta siinä sitten kävi niin, että miehellä on enemmän aikaa sen opetteluun - ja minä olen keskittynyt 'ohjaamiseen'.

   Delete