Päiväkahvilla - Natural Bridge Virginia

Tämän viikonlopun päiväkahvit nautittiin Virginiassa Sheetz bensa-aseman pihassa. Tietysti olisi hienompaa sanoa, että joimme ne kansallispuistossa, mutta reissu oli ajateltua pidempi ja kahvia piti saada aiemmin. Kahvit otettiin kotoa mukaan, ja voileipää, bensa-asemalta saattoi tarttua mukaan yksi suklaapatukka, joka jaettiin. Minulla on myös aika tarkat kriteerit, missä bensa-asemalla voi käydä vessassa ja Sheetz on ihan OK myös siihen tarkoitukseen. Päiväkahvit tehdään päiväreissuna - matkaa kertyi taas 4 tuntia suuntaansa.

Virginiassa satoi räntää. Näma olivat tämän talven ensimmäiset hiutaleet meille. Matka Lynchburg:sta eteenpäin oli varsin mutkaista - pysähdyimme James River näköalapaikalle jaloittelemaan.Ylläolevassa kuvassa näkyy myös drone keskellä kuvaa. Kuvaaminen jäi ainoaksi, kun drone kuvaus ei ollut sallittua kansallispuistossa. Tätä emme ole etukäteen miettineet ja se oli vähän harmittavaa.


Pilvet olivat aika alhaalla tai sitten tie kulki ylhäällä. Lunta oli sen verran, kun ruohossa näkyy.

Dronella otettu kuva - James River - kuvan ottanut HarriNatural Bridge oli ehkä vielä upeampi kuin olin ajatellut. Pääsylippu alueelle on 8 dollaria ja ilmeisesti vaikutimme vanhoilta ja raihnaisilta, kun lipunmyyjä varoitti että sillan alle päästäkseen on laskeutuminen portaita (136 askellusta). Ehkä vähän puuskutimme takaisin kiivetessä. 
Silta on 65 metriä korkea ja sillan päällä kulkee edelleen Highway 11. Sillan leveys on 34 metriä ja pituus 27 metriä - iäksi arvoidaan 500 miljoonaa vuotta. Alunperin silta on ollut osa vedenalaista luolaa, mutta James River joen muodostuessa, luola romahti ja vain paksuin kohta jäi jäljelle.Jo vuodesta 1969 - Virginian osavaltion tunnuslause on ollut - Virginia kuuluu rakastavaisille - Virginia is for Lovers.  Lauseen takana on mainostoimisto. Alunperin se oli ollut Virginia on historiaa rakastaville, sitten siitä oli tullut Virginia on rantaa rakastaville - ja loppujen lopuksi eri kohteet poistettiin - ja siitä tuli vain yksinkertaisesti - Virginia is for Lovers. Näitä LOVE teoksia löytyy levähdysalueilta ja kaupungeista - kaikki vähän erilaisia.  Ja onhan 1969 kuuluisa Love Story kirjasta ja Woodstockista.

Ylläoleva oli Natural Bridgen parkkipaikalla.


4 comments

 1. Hieno tuo dronella kuvattu video! Ihanan mystinen tunnelma.

  Kivaa viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ! KIva, kun mies on innostunut kuvauksesta ja on oppinut mielestäni hienosti.

   Delete
 2. Ihan mahtavia nämä teidän päiväkahvireissut! Melkein kateeksi käy. :-) Siellä Ameriikassa olisi kyllä valtavasti nähtävää, laidasta laitaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä korona ja ahtaat tilat kotona laittavat mielikuvituksen liikkeelle :) Tosin tuo ajomäärä jo käy takapuolen päälle - seuraavat kohteet toivottavasti vähän lähempänä.

   Delete