TWA Hotelli - JFK lentokenttä New York


Retkeilimme viime viikonloppuna New Yorkissa ja ensimmäinen yö vietettiin uudehkossa TWA hotellissa, joka sijaitsee JFK lentokentällä. Suuri syy oli tietysti päästä katsomaan Eero Saarisen suunnittelemaa TWA terminaalia, jonka toiminta terminaalina loppui 2001 - ja uusi vaihe hotellina alkoi toukokuussa 2019. Alkuperäinen terminaali valmistui 1962 - ja retrotyyli on vahvasti esillä avatussa hotellissa. 
Näkymä huoneestamme yllä. Illalla sai kätevästi kaihtimet kiinni, koko seinän kokoinen ikkuna toi vähän akvaariotunnelmaa.


Huoneen voi valita joko ikkunalla kiitoradalle päin tai sitten kohti ikonista TWA siluettia kohden.
En voi sanoa mitään melusta kiitoradan puolelta, mutta ainakin meillä oli hyvin hiljaista.


Lentokone- tai kenttäbongareita kiinnostaa kattoterassi, jossa on lämmitetty uima-allas. Nämä kuvat on otettu aikaisin aamulla ja olimme ainoat aamuvirkut paikalla. Terassilta voi seurata sekä Deltan että Jet Bluen koneiden nousuja ja laskuja.
Hotellin asiakkaat pääsevät vapaasti uima-altaalle, ja maksua vastaan siellä voi myös vierailla muuten vain.
Ainoastaan vanhan TWA terminaalin keskiosa on vanhaa rakennetta, jopa vanha tulevien ja lähtevien lentojen taulu on entisöity.
Siivet, jotka sisältävät 512 hotellihuonetta on rakennettu nyt uudistuksen yhteydessä.
Toiseen siipirakennuksessa on Eero Saarisen työhuone näytteillä - kuvia alkuperäisen terminaalin sunnittelu- ja rakennusprojektista.


TWA terminaali valmistui vasta Eero Saarisen kuoleman jälkeen, mutta on kuitenkin hänen ehkä tunnetuin työnsä.
Toivelistalla olisi seuraavaksi St Louis ja sen kuuluisan "Arch":n näkeminen ja kokeminen St.Louis:ssa.Kokemuksena tämä oli mielenkiintoinen ja suositeltava, jos on kiinnostunut Saarisen arkkitehtuurista tai sitten on vain innostunut lentokentistä ja -koneista. Tulimme New Yorkiin perjantai-illalla ja se, etta jäimme kentälle yöksi sopi meidän suunnitelmiin. Hotelli on myös hyvä valinta, jos täytyy jäädä kentälle - hotelliin pääsee hyvin terminaali 5:sta.

0 comments