Juustokakkua, Instant Pot ja vähän muuta


Nyt se on sitten tehty, elämäni ensimmäinen juustokakku. Juustokakku ja siihen tarvittava philadelphia juusto edustavat jotain niin amerikkalaista minulle, että olen tyytynyt maistamaan tätä vain ravintolassa. Ohjeet, jossa kakkua paistetaan vesihauteessa vaikuttavat liian vaikeilta verrattuna siihen, kuinka helppoa on tilata se jälkiruoka. Täällä on jopa ravintolaketju nimettynä juustokakun mukaan, tosin oma juustokakku on kuin etäinen serkku ravintolan kakuille.

Juustokakusta voin syyttää keittiön uutta härpäkettä. Instant Pot tuli kotiin joulun jälkeen, mutta se ei suinkaan ollut perheen ensimmäinen, poika oli jo puolisen vuotta ollut Instant Pot käyttäjä ja sai minutkin innostumaan. Olen viime aikoina vaihtanut enemmän reseptejä pojan kanssa kuin kenenkään muun kanssa ikinä. Instant Pot on sähköinen painekeitin ja luultavasti suosituin uusi kodinkone tällä hetkellä USA:ssa. Ruoka valmistuu nopeasti, tosin sen käyttöön täytyy vähän perehtyä. Pieni insinööri minussa on aika innoissaan kaikista nappuloista. Verrattuna amerikkalaiseen ’slow cooker’iin (haudutuspata), jonka voi jättää itsekseen pitkäksikin aikaa, tämä vehje vaatii vahtimista, mutta ajat ovat paljon lyhyemmät. Ensimmäisillä kerroilla ainakin meidän Instant Pot vaati kaksi ihmistä valvomaan sen toimintaa....


Tuossa alakuvassa näkyy Instant Pot itse, jota ei ole vielä nimetty (auto on Seppo, imuri on Toivo jne). Instant Pot on ollut käytössä 2-3 kertaa viikossa ja yleensä siinä valmistuu kanaruokia, ja kananmunien keittämiseen se on todella hyvä. Se ’slow cooker’ on laitettu alakaappiin säilöön.Se muuta - on asia, jota olen pohdiskellut ehkä liikaakin viime aikoina. Amerikkalaiseen bisneskulttuuriin ei kuulu virheiden myöntäminen. Siinä missä itse myönnän virheeni, amerikkalainen mieltää virheen myöntämisen heikkoudeksi ja asiasta ei kuulu puhua. En tietysti itsekään toivo niitä virheitä, mutta olen mielestäni ollut aika hanakas korjaamaan, jos olen antanut väärää tietoa. Oman kokemukseni perusteella, jos ei asioita korjaa, ne tulevat vastaan myöhemmin.

Juustokakku painekeittimessa

1 comment

  1. No jopas jotakin. En ole koskaan kuullutkaan, että juustokakkua voisi tehdä painekeittimessä. En kyllä tiedä, uskaltaisinko itse kokeilla, kun olen vähän huono muutenkin lukemaan mitään käyttöohjeita.

    Tuli muuten syötyä Amerikan-reissulla Cheesecake Factoryn noutoruokaa. :-)

    ReplyDelete