2.7.16

Hyvää Syntymäpäivää Amerikka


Maanantaina on Amerikan syntymäpäivä. Meillä on nyt viikonloppuna korttelikekkerit ja vähän Matti myöhäisenä lupasin tuoda jotain jälkiruokaa. Menu itsenäisyyspäivä juhlissa on amerikkalaisittain perinteinen - hampurilaisia, hot doggeja, papuja kastikkeessa ja ilman, vesimelonia ja banaani vanukasta näytti jo olevan listalla. Onneksi netistä (linkki)löytyi helppo resepti minullekin - raksuja, kookosrasvaa, suklaata ja koristeeksi sini-puna-valkoisia M&M karkkeja. Kävin jo alkuviikosta hakemassa tarvikkeita, koska mitään ei löytynyt valmiina kotoa. Ostin pussillisen M&M karkkeja ja torstai-illalla valikoin pussista muun väriset pois eli siis söin kaikki keltaiset, vihreät, ruskeat ja oranssit. Tässä vaiheessa huomasin, että pussissa ei ollut ollenkaan valkoisia karkkeja. Netistä löytyi apu tähänkin, ainakin Target kauppa myy erityisesti heinäkuun alussa tarvittavia sini-puna-valkoisia karkkeja.

Leivoin myös pullaa, mutta sitä ei viedä kekkereihin. Laittavat kuitenkin pullan voileipien sekaan. Pulla piti laittaa pakkaseen, kun odotuksista huolimatta poika ei päässytkään tänne vielä eilen. Ukkosmyrskyt sekoittivat lentoliikennettä ja tulo päivä siirtyi kahdella - ja paluu pysyi ennallaan, joten lyhyeksi taitaa vierailu jäävän tällä kertaa.

4 comments:

 1. Onnea onnea! Herkullisen näköisiä kuppikakkuja kuvassa!

  ReplyDelete
 2. Kiitos - kiitos, amerikkalaiseen tapaan kekkereissä oli ruokaa yllin kyllin, mutta olin ihan tyytyväinen omiin viemisiini. Tosin illalla oli vielä niin kuuma, että piti välillä paeta omaan kotiin viilenemään! Ja lopussa meillä oli kaikilla tähtisädetikut kädessä....:)

  ReplyDelete
 3. Onpa herkullisen näköisiä! Nam. Mutta mitä ovat korttelikekkerit?

  ReplyDelete
 4. Satu - tämä on vähän uudempaa asutusalueitta ja jokaisella kadunpätkällä on nimetty 'street captain' - tämä nyt ei ole kovin yleistä, mutta alue nyt sattuu olemaan vähän vanhempien ihmisten asuttamaa...Muutaman kerran vuodessa järjestettävät nyyttikekkerit tuovat vähän sellaista naapurihenkeä

  ReplyDelete