Cape Hatteras - se kuuluisa majakka NC


   


Meillä on ollut majakka aiheinen taulu yli 20v, mutta tänään kävimme sen majakan vihdoin katsastamassa paikan päällä. Tosin sisälle emme päässeet kiipeämään.

Cape Hatteras'n majakka aukeaa kiipeilijöille vasta huhtikuun kolmantena perjantaina ja on auki Kolumbus päivään asti. Vain amerikkalainen voi keksiä tuollaiset aukioloajat, eli auki 15.4. - 10.10.2016.

Kiipeäminen vaatii pääsylipun (8 dollaria) ja majakan huipulle kiipeäminen vastaa 12 kerroksista taloa. Tavallisen päiväsaikaan kiipeämisen lisäksi järjestetään myös täydenkuun tapahtumia.Kuuluisaksi tämän majakan tekee myös se, että sitä siirrettiin 1999 melkein 900 metriä - siirtämiseen kului 24 päivää. Majakan muuttamisesta pähkäiltiin kauan, mutta koska rantaviiva tällä alueella alkoi lähestymään majakkaa - siirto oli ainoa tapa säilyttää 1870 rakennettu - korkein tiilinen majakka USA:ssa. Muutto maksoi lähes 12 miljoona dollaria ja muuton suunnittelu kesti yhden vuoden, ja varsinainen muutto eteni 5 jalkaa kerrallaan.

VideoNäimme päivän aikana kolme majakkaa - Cape Hatteras - spiraalit raidat, Bodie Island - majakassa on kuin paksut mariraidat ja Currituck Beach:n majakka oli maalaamatonta tiiltä. En ollut tätä edes ennen ajatellut, mutta tietysti nämä eri merkinnät ovat auttaneet  päiväsaikaan navigoinnissa.


Nämä majakat ja kaksi, joita emme nähneet (Ocracoke ja Cape Lookout) sijaitsevat Outer Banks saarikaistaleella Pohjois-Karoliinan rannikolla. Tavallisimmin turistit tulevat tänne lautalta - Cedar Island - Ocracoke (2 tuntia 40 min) ja toinen lautta Ocracoke - Hatteras (60min). Tänään voimakkaat tuulet vaikuttivat lautta-aikatauluihin ja vuoroja peruttiin. Toinen vaihtoehto on ajaa Nags Head:n kautta - ja kulkea Route 12 pohjoisesta etelään. Emme siis käyttäneet lauttaa, mutta kannattaa muistaa, että varaus vaaditaan tuolle pidemmälle matkalle.


Ja tässä tämä kuva, joka inspiroi tämän paikallisretken ! 2 comments

  1. Majakat ovat ihania! En tosin muista, olenko käynyt yhdessäkään, mutta haaveissa on aina ollut. :-)

    Mietinkin tuon majakan erikoista väritystä, että mistähän tuommoinen raidoitus. Hyvä että selvisi.

    ReplyDelete
  2. Kiitos Satu kommentista. Ei ollut itselle edes tullut mieleen, että majakasta on apua päiväsaikaankin....mutta hyvä, kun on tuo tietokin jo hallussa. Tuonne Outer Banks:llä täytyy vaan varata tarpeeksi aikaa, välimatkat ovat yllättävän pitkiä ja varsinaisena sesonkiaikana liikenne on tukkoista.

    ReplyDelete