Kirsikkapuut - Washington DC


Jos aiot matkustaa Washingtoniin toiveissa nähdä kukkivia kirsikkapuita, yksi mahdollisuus on ajoittaa vierailu vuosittaisen kirsikankukka festivaalin aikaan - tänä vuonna festivaali on 20.3.- 17.4.2016. Kukkimisen etenemistä saa seurattua web camin avulla - joskus epävakainen sää voi aiheuttaa yllätyksiä. Viime viikonloppuna itärannikolla satoi jopa lunta, mutta meille kirsikkapuut näyttivät parasta - 25.3 oli tämän vuoden huippupäivä kukkimisen suhteen. Myöhäisimillään kukat ovat olleet parhaimmillaan 18.4 ja aikaisimmillaan 15.3. - lähde.  Onneksemme tämä kohde on automatkan päässä meille, sellaiset viisi tuntia vaikkakin ruuhkat DC:n päässä voivat lisätä ajoaikaa.


Kirsikkapuita löytyy usealta eri alueelta - Washington monumentin ympäriltä ja sitten Tidal Basinin ympäriltä.
Kirsikkapuiden määrä on lähteiden mukaan 3800 ja lajikkeita on useampia, suurin osa 
valkokukkaisia mutta mukana myös pinkkejä lajikkeita. Kirsikkapuut olivat lahja Tokion 
pormestarilla vuonna 1912 - symbolina ystävyydelle maiden välillä. Lyhytkestoinen kukka symbolisoi myös elämän katoavaisuutta.Huomasin, että valkoisten kukkien kuvaaminen oli yhtä vaikeaa kuin lumen kuvaaminen. Aamulla Tidal Basinin alueella oli paljon sekä amatööri- että ammattikuvaajia. Tänä vuonna oli tullut voimaan droni kielto, joten kirsikan kukkien kuvaaminen ilmasta käsin oli kielletty. Amerikan liput ovat puolitangossa Brysselin terroristi-iskun johdosta Washington Monumentin ympärillä. Viimeksi täällä käydessä, monumentti oli vielä korjauksen alla.Valkoinen Talo on siellä jossain kaukana. 


Kauniita kukkia löytyi myös kävelyreitin varrelta - EEOB eli Eisenhower Executive Office Building.


Meillä ei ole dronia, joten tämä nyt ei koskenut, mutta DC:n /Valkoisen Talon alueella on niiden lennättäminen kielletty.Linkki

0 comments