Uusi vanha lamppu


Siinä se nyt on - uusi vanha lappu. En pidä itseäni niin kovin materialistina, mutta näitä lamppuja voisin tuijottaa vaikka koko illan. Hain kaksi lamppua tänään lamppukorjaamosta ja taisin jo henkäistä siellä - minulla ei ole koskaan ollut mitään näin kaunista !

Olimme saaneet lamppuparin mieheni vanhemmilta kauan aikaa sitten. Lampunjalat ovat sinistä lasia. Alunperin niissä oli valkoinen varjostin, jossa oli kultanauhaa reunassa. Yhdessä vaiheessa tein itse uudet kirjavat varjostimet. Viimeiset 20 vuotta lamput ovat olleet Suomessa oman kotitalon vintillä säilössä. Kuvittelin kauan, että lasisia jalkoja ei kertakaikkiaan saa ehjänä Anerikkaan. Viime kuussa äitini pakkasi lampunjalat vanhaan kovakuoriseen matkalaukkuun, ympärille matto ja lamput tulivat perille ehjänä.
En ollut ajatellut kunnostaa lamppuja näin pian, mutta lamppukorjaamoni lopettaa toimintansa kuukauden sisällä ja halusin kaikki sähköosat uusiksi. He olivat tehneet aiemmin hyvää työtä ja olen myös tähän tyytyväinen.

Lamppujen uudelleen johdottaminen ei ole halpaa, mutta sille, ei mielestäni edes löydy hintaa, että voin taas nauttia näistä perintökaluista. Ja mielelläni kannatan pientä paikallista korjaamoa, jossa saa (tai siis sai) palvelua.  Pimenevässä  NC:n illassa laitan lamput päälle ja uskon, että myös appivanhempani siellä pilvenreunalla hyväksyvät muodonmuutoksen.

8 comments

 1. Kaunis on. Aina ei tarvita uutta. Vanhassa on kauneus. Rauhallista joulunodotusta!

  ReplyDelete
 2. Kiitos Kata. Ja tietty mukava, etta lamppujen ymparilla sain viela matonkin ! :)

  ReplyDelete
 3. Aivan ihana! Lamppuja ei voi koskaan olla liikaa ja varsinkin perintöjutuissa on tunnetta mukana, joka tuo lämpöä ja persoonallisuutta omaan kotiin :)

  ReplyDelete
 4. Kiitos Sofia. Vuokra-asunnon vihreä seinäkään ei minua masenna, kun saan näitä ihailla !

  ReplyDelete
 5. Hieno lamppu. kelpaa katsella!

  ReplyDelete
 6. Kannatti korjauttaa, lamppu on todella kaunis!

  ReplyDelete
 7. Ihana! Todellakin kannatti! Tuo mieleen miehen perintölampun, joka ei ole lähellekään noin kaunis, mutta joka tarvitsisi lamppukorjaajaa. Inspiraatio! :)

  ReplyDelete
 8. Kiitos kaikista kommenteista. Tulin eilen kotiin ja heti piti napsauttaa lamput päälle....näistä tulee vain hyvä mieli ja vaikka en itse osaakaan tuunata, niin kiva kun vanhasta tulee uutta !

  ReplyDelete