13.11.2015 Perjantai - Päivä kanssani


Se on Charlotte NC 
Puhelimen kello herätti klo 03.00 aamulla. Lähtö Kentuckyyn aamulennolla - koneeseen ottaminen alkaisi 04.55. En juuri olisi halunnut nousta ylös. Vaatteet oli sentään laitettu valmiiksi illalla, samoin työlaukku.. Kello on 04.19, kun parkkeeraan lentokentällä. Auto jää riville 4U - four you.

Minulla on TSA merkintä lipussa, joten turvatarkastus menee äkkiä. Juuri ylimääräistä aikaa ei jäänyt, mutta portille D11 kävellessä näen Deltan mainoksen - suorat lennot Pariisiin RDU:lta alkavat 12.5.2016. Ehtisikö sitä saada tarpeeksi pisteitä lentoihin siihen mennessä ?

Vaihto Charlottessa. Ehdin Starbucksiin hakemaan ylihintaista kahvia enkä kiinnitä edes huomiota joulumukiin, josta on jo puhuttu presidentinvaalienkin yhteydessä. Edessä kahvijonossa oli kaunis nuori nainen - hänellä oli valkoinen villapaita päällä nurin päin. Merkki Joie ja koko L. Emmin vähän, mutta sitten sanoin hänelle varovasti, josko hän oli huomannut asiaa. Teki mieli kertoa suomalainen sanonta 'nuttu nurin onni oikein', mutta tiemme erkanivat, kun olimme saaneet molemmat kahvimme. Ai niin, hän muuten käänsi villapaitansa siinä jonossa.

Lexington KY perillä 08:45 - auto vuokraamosta ja liikkeelle. Ensimmäinen palaveri on 10:30 -minulla on jopa liikaa aikaa. Tutkin sähköposteja asiakkaan aulassa. Palaveri menee hyvin - ja ohi 11:30. Suunnistan suuren sairaalakompleksin läpi, ei tarvitse mennä ulos - Lexingtonissa oli kylmä kova tuuli.

KY:ssa on paljon hevosia - tama jo kentalla sisalla (siis taulu)
Lounas - sinällään harvinainen, koska en yleensä syö kunnolla yksinäni. National Provisions - en ole ollut Ranskassa pitkään aikaan, mutta tämä paikka voisi olla siellä. Syön Quiche Lorraine:n. Energiataso kohdallaan lounaan jälkeen.
Saan kahvini pienessä kahvipannussa  ja ison kulhon - ja maidon  pienessä erlenmeyer lasissa. Kysyn tarjoilijalta, onko kulho tarkoitettu kahvin juomista varten (siinä ei ollut korvia eikä mitään). Tarjoilija vahvistaa, että kulho on tosiaan kahvikuppini - ja lisää sitten - it is the European way....

Quiche ja yksinkertaista vihreaa salaattia - kastikkeena oljya ja etikkaa
Päivän toinen kokous 13:00 - ja olen melkein ajoissa. Asiakkaalla on kaksi toimipaikkaa. Menen ensiksi väärään osoitteeseen. 13:12 olen jo oikeassa paikassa.  Ulkona tuuli on yltynyt. Näen ikkunassa kuvan itsestäni ja totean, että pitkä päivä alkaa näyttämään merkkinsä.

Vuokra-auton tankkaus ja takaisin Lexingtonin kentällä klo 14:30. Puhelimen akku alkaa vedellä viimeisiään. Saan viestin, jossa tarvitaan tarjousta ennen klo 15.00. Läppärin kanssa säheltäessä menee aikaa, mutta saan tarjouksen tehtyä. Charlotten koneen pitäisi kohta lähteä, mutta konetta ei näy missään. Ylioptimistinen virkailija väittää, että pääsemme silti perille aikataulussa.

Laskeudumme Charlotteen 17:30. Ajelemme ympäri kenttää ja kapteeni pyytää viivästymistä anteeksi. Olen ulkona koneesta 17:40. Raleigh:n koneeseen on alettu ottamaan sisälle 17:35. Alkaa juokseminen terminaalista E terminaaliin C. Suussa tuntuu pahalta ja olen niin varma, että en ehdi. Ehdin kuitenkin ja pääsen sisään viimeisten joukossa. Edes keskipenkki ei harmita - pääsen kotiin.

Lentoaika on vain 27 minuuttia ja kone laskeutuu aikataulussa Raleighin vähän klo 19 jälkeen. Nyt puhelimessa on virtaa ihan vähän, näen Facebook:ssa postauksen Pariisista, en ymmärrä mitä on tapahtunut.

I know it is lame, but when I travel this is where Seppo is (my car)
Kotona klo 19:30. CNN on auki ja Pariisin tapahtumat alkavat selvitä.

3 comments

 1. Mä olen kerran lentänyt samalla tavalla epäinhimillisen aikaisin lähtevällä lennolla Denveristä Floridaan, koko ajan villapaita väärin päin. Huomasin vasta, kun otin sen pois päältä Floridaan saavuttua. Ei olisi haitannut, jos joku olisi huomauttanut...

  ReplyDelete
 2. Mietin hetken olisinko itse tyytyväinen, jos joku sanoisi - todella noihin aikoihin aamusta, melkein mitä vaan on mahdollista.
  Oma painajainen olisi tukkaan jäänyt velcro rulla. 20 vuotta sitten se olisi voinut olla sukkahousujen pilkistäminen housunlahkeesta....

  ReplyDelete
 3. Miten mukavaa lukea sun päivästä siellä Amerikassa :) Elämä se euroopassa tai amerikassa melko samanlaista on!

  ReplyDelete