Suuri kurpitsajuhla tulossa !


Ensi viikon lauantaina on Halloween. Meidän kahden aikuisen taloudessa on jonkinlainen suunnitelma lähteä pakoon. Mennäänkö elokuviin tai dinnerille tai molempiin, on vielä auki.
Jossain vaiheessa viimeisen muutaman vuoden aikana minusta (tai meistä) on tullut Halloween vastaisia. Enkä edes ymmärrä, mikä siinä riepoo. Miksi ei voisi olla jo Kiitospäivä ? Jotenkin Halloween tuntuu teennäiseltä, minua ei saa lähellekään mitään haunted house juttuja enkä todellakaan halua koristella taloa hämähäkinseiteillä - meillä taitaa löytyä hämähäkin seittejä sisäpuolella ihan tarpeeksi. Tänä vuonna ei taida edes tulla kurpitsaa rappusille. Istutin sentään keltaisia orvokkeja ruukkuun tuomaan vähän väriä. Kurpitsapiirakkaa voin maistaa ja pienen kermavaahtopallon kanssa se onkin ihan hyvää. Pakollisen kurpitsalla maustetun kahvin olen jo juonut.

Tuo ylläoleva talo on kävelyreittini varrella. Nuo isot hämähäkit katolla on jotenkin motorisoitu ja hämähäkkien jalat heiluvat. Kävelytkin ovat vähän vähentyneet viime viikkojen aikana ja pimeällä en mene tuonne ollenkaan.

Mutta ensi viikolla laitamme kuistille valon ja kulhollisen karkkia. Isäntäväki vain on poissa.


En ole aina ollut anti-Halloween. Yllä kuva äidistä ja lapsesta vuonna 1995. Valkoinen Power Rangers oli aika kova juttu kolmivuotiaalle.
Muistan, että naapurit olivat hieman huvittuneita äiti-Minnistä.

6 comments

 1. Ihana tuo "taitaa löytyä hämähäkin seittejä sisältä ihan tarpeeksi":D

  Mä en ole ehkä anti-Halloween, mutta enpä voi sanoa kyllä tuntevani minkäänlaista mielenkiintoa tuota juhlaa kohtaan. En halloween-asuun pukeutumista, talon koristelua kuin kurpitsakakun syömistäkään! Varmaan johtuu siitä, kun ei Suomessa tällaisia omassa lapsuudessa ainakaan juhlittu että ei oikein innosta :D

  ReplyDelete
 2. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että 'lapsellisuus' auttaa ja silloin Halloweenia harrastettiin - mutta meillä ei ollut mitään erityisiä kutsuja teeman ympäriltä. Ja taitaa olla oma perilaiskuus mukana, mutta koko talon koristelu ja koristeiden poisottaminen - ei kiitos. Ihmettelen myös, että missä porukat säilyttävät nuo koristeet, kun niitä on kohtalainen määrä jokaista juhlapäivää varten....mutta muut saavat rauhassa juhlia ....

  ReplyDelete
 3. Minä olen innostunut poikien myötä Halloweenistä ja etenkin niistä kammottavista ruuista. Jos minulla ei olisi lapsia, niin tuskin vaivautuisin mitenkään viettämään Halloweeniä - eikä Suomessa onneksi ole mitään paineita sen viettoon. Ehkä se onkin Halloweenin paras puoli Suomessa: sitä voi viettää aivan vapaalla tyylillä tai olla viettämättä :) Ei ole samanlaisia paineita kuin amerikkalaisilla.

  ReplyDelete
 4. Näin se oli meilläkin, että lapsen kanssa tätä vietettiin ja naapurin lasten....ilmeisesti oma pukeutumiseni jäi tuohon ekaan Minni pukuun. Aika viatonta verrattuna tämän päivän aikuisten pukuihin - taidan olla vähän liian vanha sellaiseen naughty nurse pukuun, voisi näyttää joltain muulta....

  ReplyDelete
 5. Oi kaameeta. Pystyn hyvin kuvittelemaan massiiviset Halloween-koristelut, joita siellä ehkä pihoilla harrastetaan. Olin viime vuodenvaihteessa Amerikassa, ja voi hyvää päivää niitä jouluvaloja ja koristeita pihoilla. :-D Onkohan se niin, että Amerikassa suuri on kaunista ja enemmän on enemmän. :-)

  ReplyDelete
 6. Uskon, että ihmisillä täytyy olla erillisiä vuokrattavia varastokoppeja ihan vain eri juhlien koristeiden säilyttämiseen. Mutta ovat kyllä viitseliäitä, noiden laittamiseen menee yksi viikonloppu ja sitten ne täytyy ottaa pois ja kohta joulukoristeet tilalle.
  Toivottavasti meistä ei tule mikään herrasväki Kranks kun tänä vuonna skipataan myös joulukoristelut. Ja olisihan se kiva sanoa, että en voi mennä lenkille, kun pelkään noita hämähäkkejä, mutta vähän laiskuutta ilmassa,

  ReplyDelete