Saksa Osa 5 - Nürburgring - Vroom, Vroom...


Vaikka olin ilmoittaunut golf työhön soolona, Harri oli matkalla mukana ja pääsi tekemään yhden asian omalta bucket listaltaan. Hän nimittäin käytti yhden päivän  matkaan Nürburgring:lle ja ajoi kaksi kierrosta sillä kuuluisalla vanhalla radalla (Nordschleife). Minua ei hirveästi harmittanut, etten päässyt mukaan - olen nimittäin aika surkea apukuski.
Turistit ovat päässeet kokeilemaan Nordscheife rataa siitä asti, kun rata valmistui 1927. Tämä rata on ollut myös autonvalmistajien testauspaikkana vuosien ajan. Vanhaa rataa pidetään ilmeisesti liian vaarallisena uusille kilpa-autoille - vanhan radan yhteyteen on rakennettu uusi turvallisempi rata (GP).
Itse ajaminen radalla ei ole kovin kallis huvi, jos on oma auto - yksi kierros maksaa 27 euroa.
Asia on vähän monimutkaisempaa, jos ei ole omaa autoa ja joutuu vuokraamaan auton radalta. Rata vaatii isomman rahasumman takaamaan mahdolliset vahingot autolle.
Täällä voi myös valita vaihtoehdon, jossa pääsee ammattikuskin kyytiin.

Kun kerroin golfkentällä muille vapaaehtoisille, missä Harri oli, monet kysyivät minulta, olinko katsonut YouTube videoita ko. aiheesta. No en ollut ja ehkä oli parempikin. Tämä vanha rata on 20.8 km pitkä ja mutkia 73 - noista mutkista löytyi useampaa eri tietoa, mutta radan oman websiten mukaan on 33 käännöstä vasemmalle ja 40 oikealle. Jackie Stewart kutsui rataa lempinimellä Grüne Hölle.

Lainattu racedepartment.comHarri tuli ehjänä takaisin ja auto myös. Minulle riitti sekin, kun autobahn:lla autot menivät miljoonaa ohi. Rata-ajot on taltioitu Go Pro:lla, ehkä minäkin uskaltaudun niitä vielä katsomaan. 

Jos videot You Tube:ssa kiinnostavat, tämä oli kuvattu samalla viikolla 

0 comments