23.8.15

Paras paikka asua USA:ssa - Apex NC ?

Idyllinen downtown Apex NC - 23.8.2015

Viime viikolla Money Magazine taas kertoi, missä on parasta asua USA:ssa. Vähän ehkä yllättäen Apex NC on omassa sarjassaan (alle 50,000 asukasta) voittaja. Aiemmin kaupunki oli sijalla 9 vuonna 2013.

Yksi kriteereistä on kohtuuhintaiset asunnot ja niiden saatavuus - tällä hetkellä kodin keskihinta kaupungissa on $243,125. Toinen kriteeri on työmatkaan kuluva aika - ja lähellä oleva Research Triangle Park ja siellä olevat monet teknologia ja pharmayritykset tuovat yli 50,000 työpaikkaa. Muut valintakriteerit kattavat koulut, terveydenhuollon, puistot, ulosottojen määrä.....  lopullinen kriteerien määrä on 45, mutta se itse kaava, jolla valinta tehdään, on kuitenkin salainen. Julkaistu lista parhaista paikoista on ainakin herättänyt närää siinä mielessä, että se ei ehkä ota huomioon vähemmistöjä.
Uusi Apex Friendship High School avaa ovensa huomenna - 1000 oppilasta aloittaa uudessa koulussa, tekniikka on vahvasti mukana opetuksessa, 3D printtereistä harjoitteluvaiheeseen paikallisissa teknologiayrityksissä. Koulun suhteen on selvä, että kaupunki haluaa panostaa tulevaisuuteen.
Tuore voitto on jo aiheuttanut hämmennystä kaupungin johdossa. Kaikki eivät halua, että titteliä juhlitaan erityisesti ja tietysti juhlat aina maksavat. On jopa ehdotettu, että kaivetaan vuoden 2013 kyltit esille ja laitetaan aiemman 9. sijan  päälle lappu, jossa on #1. Juhlat on kuitenkin päätetty pitää äänestyksen jälkeen - lokakuun 11. päivä.  Rohkeimmat jopa puhuvat vesitornin uudelleen maalaamisesta. 

Tässä oma Apex kympin kärki -

1. 
Skippers Fish Fry - paikallinen, edullinen kalaravintola, oma suosikki fish tacos.
2.
Apex Community Park - ja pienen lammen ympärillä päällystetty lenkkipolku 3.5 km
3.
Hyvät yhteydet pääteille - tullitie kulkee kaupungin vierestä ja matka I40:lle taittuu hetkessä
4.
Apexissa ei ole liikenneruuhkia  - tosin työhönmeno liikenne aamulla voi olla vilkasta, mutta en nyt   sanoisi sitä ruuhkaksi.
5.
Apexissa on turvallista. Tätä ei ehkä voi sanoa kaikista alueista täällä päin.
6.
Kaupungista löytyy kauppojen puolesta melkein kaikki, mitä tarvitsemme - tosin tietääksemme täällä ei ole kirjakauppaa.
7.
Osaan sanoa kaupungin nimen - takeltelen edelleen naapurikaupungin nimen kanssa Fuquay Varina - (few-kway vuh-rena) tai kuten paikalliset fewkway.
8.
Jordan Lake alue - tästä on jo kirjoitettu täällä.
9.
Matkaa isommalle lentokentälle 20 min - RDU
10.
Matkaa meren rantaan 3 1/2 tuntia ja matkaa länsi NC/vuoristoon 3 1/2 tuntia


Olemme asuneet Apex:ssa kohta kaksi vuotta.

3 comments:

  1. Kuulostaa mukavalta paikalta! NC on edelleenkin meikalaisen ykkosvalinta, jos saisin asuinpaikan valita :)

    ReplyDelete
  2. Onpa hauska, että voittajaksi selvisi teidän asuinkaupunki! Vähän kahtiajakautunut fiilis mulla tuolla asuntojen kohtuuhintaisuudella, koska yleensä se korreloi jossain määrin myös viihtyvyyden kanssa. Boulderissa on tosi viihtyisää, mutta asuntojen hinnat... no ehkä niistä ei kannata sanoa mitään.

    ReplyDelete
  3. Kiitos kommenteista Sugar ja Jenni. Kotikylän (anteeksi kaupungin) valinta oli iso yllätys ja nuo Money lehden kriteerit ovat hieman hämärät. Vähän tuntuu siltä, että tässä mennään naapuri kaupunkien avulla eteenpäin - työpaikat yleensä eivät ole täällä omassa kylässä. Tosin täytyy myöntää, että onhan täällä hyviäkin puolia - ja johtuen maaseudusta, lehmiä ja hevosia taitaa olla kaupungin alueella aika paljon.

    ReplyDelete