Säätiedotus ja hai varoitus


Jos reilu viikko sitten ihmettelin alkukesän 'viileyttä', niin nyt se kuumuus taisi alkaa. Pari viime kesää Pohjois-Karoliinassa vältyttiin kolmenumeroisilta lämpötiloilta (100 F =37 C), mutta tällä viikolla on hyvä mahdollisuus taas rikkoa tämä raja. Uskon, että suomalaisilla geeneillä on jotain asian kanssa tekemistä - en oikein voi hyvin, kun on sekä kuuma että kosteaa. Pelasin eilen kierroksen golfia (tosin käyttäen golf autoa), mutta 5 tuntia ulkona ja 35C olivat melkein liikaa. Tänään kävin kävelyllä aikaisin aamulla - siinä kuuden maissa aamulla oli ihan hyvä keli kävellä - loppupäivä taitaa kulua sisällä.

Eilen Pohjois-Karoliinan rannikolla kaksi nuorta joutui hain hyökkäyksen kohteeksi. Viikon sisällä näitä on ollut nyt kolme tapausta. En muista, koska olen viimeksi ollut meressä uimassa, mutta tämä nyt ei ainakaan innosta. Tyydyn vain kävelemään nilkkoihin ulottuvassa merivedessä.

3 comments

 1. Liika kuumuus yhdistettynä kosteuteen ei ole minunkaan kroppani ihastus! Onneksi on viilentimiä, että voi sentään sisätiloissa olla.
  Täällä ei ole tarvittu vielä tänä kesänä viilennystä, vaan eilenkin meillä pauhasi ilmalämpöpumppu lisälämpöä - ja juhannukseksi ei parannusta säihin ole luvassa.
  Me voisimme täältä lähettää sinne hieman tätä kylmyyttä ja te voisitte postittaa takaisin vähän lämpöä;)

  ReplyDelete
 2. no ei kiva...hui hai! täälä pelätään vain punkkeja ja kyykäärmeitä

  ReplyDelete
 3. Hei ja kiitos kovasti molemmille kommentoijille ! Tämä kuumuus alkaa täällä yleensä vähän myöhempään, joten siitä tämä yllätys. Mieluusti tätä lähettäisin täältä, mutta nyt suurin huoli on, että kunhan tuo ilmastointikone jaksaisi toimia ! Tänään menee tuo 100F sitten rikki.

  Hait ei ole kivoja ja ilmeisesti sunnuntain tapauksessa molemmat nuoret menettivät käsivarren - eivätkä myöskään olleet muuta kuin vyötärölle ulottuvassa vedessä. Nyt kun on näin kuuma - tietysti siellä vedessä olisi kivempi olla...

  Minä pelkään myös kaikenlaisia käärmeitä ja punkkeja.....:)

  ReplyDelete