Up In the Air - lennetään !Paluu Helsingistä oli Finnairin koneella ja itselle tämä oli ensimmäinen lento Suomesta, että vain kahvi, tee ja mustikkamehu (kuulemma legendaarinen ?)  ovat ilmaisia ja muu purtava on ostettavissa ruokalistalta. Ilmeisesti  on voimassa yli 2 tunnin lennoilla ja otettu käyttöön ihan viime aikoina. Nähtäväksi jää onko tämä pitkäaikainen kokeilu - taitettavassa menussa taisi olla seitsemän sivua (!) , joten ainakin työntekijöillä riittää tekemistä tarjoilun suhteen ja menun opettelemiseen.

 Annokset vaihtelevat 4 euron kaurapuurosta 15 euron kylmäporo-gouda lautaseen - tosin jälkimmäiseen kuuluu myös pieni kompassi, jonka saa pitää muistoksi matkasta. Sinänsä matkustajalle kiva, että vaihtoehtoja riittää, mutta ehkä vähempikin valikoima riittäisi ? Aamukone Lontooseen oli aika täynnä ja jos jokaisella matkustajalle on mahdollista tilata jotain syötävää listalta, paljon ei ole aikaa turbulenssille......
Joku voi tietysti sanoa, että eihän siellä koneessa aina tarvitse syödä, mutta mielestäni tuolla yli kahden tunnin aamulennolla on kiva saada aamukahvin kanssa vaikka karjalanpiirakka.....(osa 10 euron annosta, jossa myös pala poroa).

Ja lennon alussa myytiin sanomalehtiä 3 euron hintaan. Mitä on tapahtunut lehtikärryille ?

Jos olin joskus ihmetellyt, kuinka Helsingin koneessa juuri kukaan ei matkustanut runsaiden käsipakaasien kanssa - tämä on nyt tyystin muuttunut. Koneen sisätilat täyttyivät käsimatkatavaroista ihan amerikkalaiseen malliin, ilmeisesti matkatavaroiden tsekkaus (ja siitä maksaminen) ei ole suosittua Suomessakaan.

Matkustin kolmen lentoyhtiön koneella (American Airlines, British Airlines ja Finnair) ja Finnairilla oli uusin ja modernein kone. Helsingin lentokenttä valitaan vuodesta toiseen top lentokenttien joukkoon, ja vaikka muutostyöt ovat vielä kesken, onhan se hieno kenttä. Omiin kokemuksiin on nyt myös lisätty nukkuminen GLO hotellissa, joka sijaitsee kerroksessa  tuloaulan alapuolella.
6 comments

 1. Mä en innostu yhtään tuosta maksullisesta tarjoilusta. Mua jotenkin ärsyttää se, vaikka samahan se (teoriassa) on, että maksaako sen kaurapuuronsa koneessa vai lippua varatessa, mutta silti..
  Mannertenvälisillä ateriat varmaan säilyvät entisellään?

  ReplyDelete
 2. Katsoin netistä ja ei tunnu olevan muutoksia mannerten välisissä lennoissa - ainakaan economy puolella. Mutta mielestäni tuo lähes kolmen tunnin lento Lontooseen vaatisi jotain kahvin kanssa. Oma epävirallinen seurantani mukaan vähemmistö economy luokan matkustajista osti maksullista ruokaa. Enkä nähnyt kenenkään maksavan sanomalehdestä - niitä sai myös ilmaiseksi Hesarin tiskiltä kentällä....
  Minua ihmetytti enemmän se kuinka olivat ottaneet niin laajan ja monisivuisen ruokalistan - ehkä parilla kolmella vaihtoehdolla pärjäisi.

  ReplyDelete
 3. Ou nou! Me lennetään käytännössä aina Finskillä ja tämä uutinen koskettaa allekirjoittanutta kovasti! Eihän Saksasta Suomeen lennä kuin sen pari tuntia, mutta kyllä mulla on koneessa aina nälkä. Hyvä tietää joulun lentoja varten, niin tietää harkita eväitä.

  ReplyDelete
 4. Pieni 'snack' kuuluu lentamiseen, varsinkin kun ei ole kyseessa kotimaan lento....nahtavaksi jaa onko tama muuta kuin kokeilu. Lentohenkilokunnalle mielestani tama laaja menu on vahan liikaa....
  Kiva kun paasette Suomeen jouluksi !

  ReplyDelete
 5. Tämä oli tosi hyvä postaus, kiva lukea muidenkin kommentteja tästä uudesta "palvelusta". :)

  Totta on tuo, että aika nopsaan pitää Finnairin henkilökunnan ruoka tarjoilla koneessa että ehtii kaikille tarjota ostomahdollisuuden. Toki kaikki eivät tietenkään ruokaa osta, mutta silti.

  Millainen oli tuo mustikkamehu?

  ReplyDelete
 6. Lena, itse päädyin pieneen annokseen jossa oli karjalanpiirakka ja pala poronlihaa - suurin osa matkustajista näytti ottavan vain kahvia. Minua ehkä harmitti henkilökunnan puolesta, he eivät tunteneet vielä kovin hyvin menua, ja joutuivat juoksemaan edes taas hakemaan annoksia. Ymmärrän, että lentoyhtiöt haluavat myydä lisäpalveluita, mutta Lontoon lennolla meinasi aika loppua kesken. Olisiko parempi myydä näitä portilla ja vain juomat koneessa ?
  Ja mustikkamehu jäi kokeilematta - ehkä ensi kerralla !

  ReplyDelete