Hanging Rock State Park - NCTeimme päiväretken Hanging Rock State Park:iin ja onneksi olimme ajoissa liikkeellä - tämä on nimittäin erittäin suosittu päiväkohde. Poislähtiessä pysäköintialue oli lähes täynnä ja paluumatkalla polulla oli paljon väkeä. Oppaiden mukaan huipulle (Hanging Rock = Riippuva kivi) on matkaa vain 1.3 mailia (2.1 km) ja saman verran takaisin - luokitus on moderate eli siis kohtalainen mutta korkeuseroa on jonkin verran. Pysäköintialueelta lähtevä polku on aluksi leveä ja päällystetty, mutta muuttuu pian kapeammaksi ja jyrkäksi...ja varsinkin ensikertalaiselle tuntui, että kiipeäminen ei lopu koskaan.
Ylhäällä voi todeta, että kiipeäminen oli vaivan arvoista. Näköalat ovat hyvät - vaikka oma reissumme ei nyt osunut ruskan suhteen ihan nappiin. Myös se tuonne ylöspääsyssä oli huomioitavaa, että siellä ylhäällä ei ole mitään ihmisen tekemiä rakennelmia eikä aitoja. Tänään siellä myös oli sen verran kova tuuli, että ihan reunalle ei tehnyt mieli. 

Handing Rock State Park on Danbury NC:ssa ja lähimpään suurempaan kaupunkiin (Winston Salem) on tunnin matka.

Parantelemme kipeitä lihaksia nyt kotona ja suunnittelemme uutta retkeä.
4 comments

 1. Vaellus on semmonen harrastus, johon jää koukkuun :) Vaikka joka kerta vannoisi, että "ikinä en enää kiipeä mihinkään nyppylälle", niin pikapuoliin sitä on jo etsimässä uusia reittejä :D

  Hyvät maisemat teillä!

  ReplyDelete
 2. En ollut ihan tarkalleen kertonut miehelle, kuinka paljon sitä kapuamista oikein on.....nyt taitaa käydä niin, että hän tarkistaa reittiä vähän itsekin ennen kuin sanoo...."joo mennään vaan".......:)

  ReplyDelete
 3. Wow mitkä maisemat! Teksas kalpenee :D

  ReplyDelete
 4. Eikä nuo kuvat oikein edes tee oikeutta paikalle - ihan kiva tapa kuluttaa muutama tunti, ilmatkin ovat onneksi viilenemässä. En voisi kuvitella kapuavani tuonne missään 90F lämmössä ! :)

  ReplyDelete