Puutarhan hoitoa Raleigh:ssa ja yksi moderni taloRaleigh on Pohjois-Karoliinan pääkaupunki, mutta vielä aika pieni sellainen - vähän yli 400,000 ihmistä asuu täällä. Vaikkakin maaseutu on lähellä - itse kaupunki on muuttumassa urbaanimpaan suuntaan. Kuvat ovat kaupungissa olevasta 'maatilasta' - täällä kasvatetaan vihanneksia talkoovoimin ja toivon mukaan saadaan ihmiset syömään terveellisemmin.  Vaikka 'maalla' ollaan, kaupassa olevat vihannekset matkustavat keskimäärin 2000 km pellosta kauppaan. Maatilojen määrä on jyrkästi laskenut ja ihmiset syövät huonosti. Tällä tarkoitan sitä, että tuoreet vihannekset ja hedelmät maksavat enemmän kuin helposti saatavilla oleva roskaruoka. Eurooppalaisella näkökulmalla katsottunut täällä on paljon ylipainoisia ihmisiä - Pohjois-Karoliinassa 66%.  Pienen kaupunkilaisfarmin vaikutus kokonaistilanteeseen on pieni, mutta ainakin osoittaa, että tilanteeseen on herätty.

http://raleighcityfarm.com/
Nämä jälkimmäiset kaksi kuvaa edustavat kaupungin suurinta puheenaihetta. Kaupungin historialliselle alueelle oltiin rakentamassa uutta modernimpaa taloa ja talon ollessa melkein valmis, ovat naapurit onnistuneet pysäyttämään rakennustyöt syyttämällä modernin talon vaikutusta talojen hintojen laskuun. Valitettavasti keskityin kuvien ottamiseen uudesta talosta - olisi pitänyt ottaa kuvia naapureiden talosta, sillä itse en ymmärtänyt heidän ongelmaansa. Joka tapauksessa tämä paikallinen draama on jo yltänyt ihan kansallisiin uutisiin.
Sen verran vielä, että talon rakentajat olivat saanneet asianmukaiset luvat kaupungilta, joten mistään luvattomasta rakentamisesta tässä ei ole kysymys.

http://www.today.com/money/neighbors-want-architects-dream-home-torn-down-its-devastating-2D79606820

0 comments