Solheim Cup 2013


Vietin viime viikon Coloradon osavaltiossa osallistuen vapaaehtoisena Solheim Cup:iin. Asiaa tuntemattomalle voi sanoa, että Solheim Cup on naisten Ryder Cup. Tämä selitys edellyttää, että kysyjä tuntee Ryder Cup:n.....Solheim cup on joka toinen vuosi järjestettävä golf kilpailu, jossa 12 parasta eurooppalaista naisgolfaria kohtaa amerikkalaiset kilpasiskonsa. Viime kuukausina monet ovat epäilleet koko kilpailun tulevaisuutta - osa maailman parhaimmista pelaajista tulee Etelä Koreasta - ja heitähän ei tänne ollut kutsuttu.
Edellisen Solheim Cup:n voitti Eurooppa 2011 Irlannissa. Euroopan joukkue ei ollut aiemmin voittanut yhtään Amerikassa pelattua kisaa. Etukäteen katsottuna USA:n joukkue vaikutti vahvemmalta ja Euroopan joukkueessa pelasi 6 ensikertalaista, mukaanlukien 17 vuotias Charley Hull Englannista.

Vapaaehtoistyöni oli työtä hotellin aulassa, päivystämistä informaatio tiskillä, osallistumista avajaisten harjoituksiin ja melkein mitä tahansa, mitä käskettiin. Houkuttimena oli vapaa pääsy katsomaan kisoja (jos ei ollut töissä) ja yleisesti ottaen mukana oleminen varsin kansainvälisessä tapahtumassa. 

Noin 99% vapaaehtoisista oli tietysti USA:n kannattajia, joten kannattajina olimme alakynnessä. Ja ainakin itselle tuli mieleen, että onhan sitä helpompi huutaa "USA, USA..." kuin "Europe, Europe".....
Mutta Eurooppaa siellä tietysti kannatettiin ja Euroopan joukkue voitti Solheim Cup:n ensimmäistä kertaa Amerikassa. Alla oleva kuva on avajaisten harjoituksista, jossa jo ennustin lopputuloksen !

Yksin matkustaessa sitä tulee jutelleensa helpommin ihmisten kanssa (ainakin minä) ja kun ollaan niin kaukana kotoa, niin jopa ruotsalaiset tuntuvat varsin kotoisilta ! :) 
3 comments

 1. Todellakin ruotsalaiset ovat kotoisen tuntuisia! Hymyilyttää nuo EU-paidat.

  ReplyDelete
 2. Tämä ei ole nyt ihan originaali toteamus, mutta viikko opetti:
  Voitte ottaa minut pois Euroopasta, mutta ei Eurooppaa minusta ! Tuntui vaan niin luonnolliselta kannustaa omia - vaikka täällä on jo kauan asuttu !
  Toisaalta ihan hävetti kuinka oma Ruotsin ja muiden kiltin taito on totaalisesti hävinnyt täällä asuessa.....

  ReplyDelete
 3. Siis piti sanoa muiden kielien taito....

  ReplyDelete