Luonnontieteellisessä museossa / Museum of Natural Science Raleigh NC


Vierailimme sunnuntaina Raleighissa sijaitsevassa luonnontieteen museossa - tämä kuuluu sarjaan - ilmaiset nähtävyydet, haluaa nähdä minne verorahat menevät jne. Ylhäällä olevassa kuvassa ja samoin alhaalla näkyy osa dinosauruksesta. Museon entinen johtaja Betsy Bennett sai kuuluisuutta osallistumalla muutamaan dinosaurushuutokauppasn ja jopa tekemällä kiusaa Chicagolle -  (huusivat samaa dinosaurusta.) No - Chicago sai T Rex Suen, mutta Pohjois-Karoliinaan tuli dinosaurus hieman myöhemmin ja maksoi vain 3 miljoonaa dollaria.
Museorakennus on aika uusi - valmistunut vuonna 2000 ja lisärakennus viime vuonna.

Olisikohan valas ?
Vierailun 'syy' oli kuitenkin tutustuminen Titanic nayttelyyn (1912 -2012 ).
Tama tietysti oli myos se maksullinen osa  muuten ilmaisesta museosta.
Paasylippu oli tehty muistuttamaan laivaan paasyyn oikeuttavaa lippua (talle on varmasti olemassa ihan suomalainen nimikin - anteeksi jo etukateen). Taman lipukkeen toisella puolella oli sitten matkustajan nimi - ja nama nimet oli poimittu oikeasta matkustajalistasta.  Ideana oli tarkastaa nayttelyn lopussa, olimmeko sailyneet hengissa. Minun lippuni oli Rva Frank John Goldsmith (Emily Brown) ja H:n lippu oli Herra William Harbeck. Emily selvisi reissusta mutta Williamin ei kaynyt yhta hyvin.
Meita kiinnosti nayttely myos hieman siita syysta, etta eraalla viimeisimmasta eloonjaaneesta sattui olemaan sama sukunimi kuin meilla - tasta syysta olemme saaneet vuosien aikana useampia puhelinsoittoja tasta asiasta.

0 comments