Jouluvalmisteluja / Getting ready for ChristmasKala on ostettu. Yksi 'ruksi' listalle. Punajuuria löydetty kaupasta vaikka millä mitalla. Toinen 'ruksi'. On aika yllättävää, miten raaka-aineiden saatavuus vaihtelee täällä osavaltiosta toiseen. Tai kai tämä saatavuus ihmetyttää vain tällaista ulkosuomalaista. Massachusetissa sai olla tarkkana, että osti punajuuret silloin kun niitä kaupassa näki. Tuntuu, että Karoliinassa niitä on ihan kasapäin - vaikka ei taida kummassakaan osavaltiossa punajuuri olla niin suuressa suosiossa. Suurin osa amerikkalaisista tuttavistamme ei todellakaan tykkää niistä, ei ainakaan etikkasellaisista. Hyvä vaan, enemmän jää meille.
Kalalle karkeaa suolaa, hiukan sokeria, tilliä ja rouhittua punapippuria - ja palaset yhteen lihapuoli vastakkain, painon alle jääkaappiin. Yritän muistaa jopa kääntää pakettia jossain vaiheessa.

Johtuen vähäisestä Suomen matkailusta, meidän Risella-riisi on melkein loppu ja riisipuuron suhteen täytyy ilmeisesti improvisoida. Ystävällinen myyjä Southern Season:ssa kehotti käyttämään 'short grain' eli lyhyttä riisiä. Blogimaailmasta löytyi suositus sushi-riisin käyttämisestä puuroon. Kerron tästä sitten myöhemmin miten 'sushi-puuro' onnistui.

Christmas preparation is slowly getting started in kitchen. Bought salmon, used coarse sea salt, hint of sugar, dill and crushed red pepper. Salmon slices pressed together - meat side on - and to fridge for 2 days or so. This s closest I can get to 'grav lax'.
Plenty of beets for me in North Carolina. So happy that few like them, more for us !


2 comments

  1. Minä teen puuron - myös karjalanpirakoihin paikallisista luomuriiseistä. En ole huomannut mitään eroa kotomaiseen verrattuna!

    ReplyDelete
  2. Kaappia tarkemmin tutkiessa löysin vielä vähän Risellaa pussin pohjalta....juuri sen verran, että saimme joulupuuron tehtyä. Muina jouluina puuroa on tehty useamman kerran mutta tänä jouluna se jäi tuohon aaton ainoaan.
    Jotenkin tämä joulu - uusi vuosi on mennyt ihan syödessä ja oikeastaan helpottavaa, että arki alkaa....
    Yritän näillä paikallis-riiseillä seuraavan kerran, kun piirakka kuume iskee.. :)

    ReplyDelete