Kokki kolmonen / As seen on TV



Joskus kauan aikaa sitten kotitaloustunnilla opeteltiin kananmunan keltuaisen ja valkuaisen erottamista kuoren avulla. Mielestäni se ei niin vaikeaa ollut, ja aika harvoissa meidän resepteissä tämä erottelu on niin tarkkaa. Viime viikolla näin aamu TV:n ohjelmassa, että tähänkin on nyt kehitetty helpompi tapa. Itse en ollut tätä ennen nähnyt, tiedä sitten vailla kuinka olisi jo yleisessä tiedossa ?
Rikotaan muna kuppiin. Puhdas tyhjä muovipullo ylösalaisin munan päälle ja pulloa puristamalla keltuainen sujahtaa pullon sisälle. Sen verran TV:ssä nähty kiinnosti, että minun piti testata vihjeen paikkaansapitävyys....ja toimii oikein hyvin.
Joskus sanottiin, että mene munalla töihin. Ei se taida oikein hyvin kääntyä edes minun englannille.
When  I went to school long time ago, we separated yolk and egg white by balancing with the egg shell.
Last week I saw in TV that there is a modern way to do this. Break an egg to a bowl, place an empty clean plastic bottle over the egg and squeeze the bottle, and the yolk goes to the bottle.
I’m wondering how someone figured this out ?

2 comments

  1. Voi vitsi mikä kikka! Muovipullon peseminen on kyllä niin vaivan takana, että taidan jatkossakin tyytyä munankuorella kikkailuun.

    ReplyDelete
  2. Tallainen prosessi-insinoori oli ihan innostunut testaamaan tata. Lahinna piti todeta itse, etta toimii se.
    Nyt yritan muistella, etta mita muita jippoja siina samassa ohjelmassa oli....

    ReplyDelete