Metsämurmeli Päivä
Tänään on Groundhog Day ja omituiseen amerikkalaiseen perinteseen kuuluu, että metsämurmeli nostetaan ulos pesästään ja jos "Phil" murmeli näkee varjonsa, se tietää talven jatkumista vielä ainakin kuusi viikkoa. Olen tähän asti luullut, että Amerikassa on vain yksi Phil (asuu Pennsylvanian osavaltiossa) ja tämä murmelin päivänvaloon ottaminen on niin iso asia, että jopa TV uutiset keskeytetään tämän vuoksi. Tänään olen kuitenkin huomannut, että useammassa kylässä on oma jyrsijänsä, joka otetaan esille tänään. Sellainen paikkakunta kuin Gardner NC pistää vähän paremmaksi.....siellä tämä jyrsijä otetaan kaupunginjohtajan syliin ja jyrsijä kuiskaa hänen korvaansa sää ennustuksensa. Ja minä kun olin luullut näitä ihmisiä vähän viisaammiksi ?

Joka tapauksessa Se kuuluisa Phil (murmeli, joka asuu siellä Pennsylvaniassa) näki varjonsa ja talvi jatkuu vielä kuusi viikkoa.

Tarina on muuten hyvä, mutta jostain syystä täällä on epätavallisen lämmin talvi. Meillä oli tänään 20.5C. Minulla oli talvitakki päällä - onhan nyt helmikuu. Ihan solidaarisuus syistä.


Groundhog Day - for many years I thought there is only one Phil - like the movie. To my surprise I realized today that at least in many NC towns celebrate their own rodents. One local town Gardner actually beats all other towns - they don't observe the fact shadow or no shadow - the Groundhog in Gardner whispers to mayor's ear the forecast. Six more weeks - that is what mayor heard.

We had 69F today. Picture is made up - everyone knows that I don't use the grill.


0 comments