Kala ateria / Lent


Tuhka-keskiviikko on takana - ja aika katsastaa Hunajakala resepti. Ehkä se nyt ei ihan ole aito, mutta meidän mieleinen kala resepti. Tämä on saatu Marjatalta vuonna 1 tai kaksi. Marjatta aina otti kopioita resepteistä, joten meilläkin tämä on mustavalkoisena kopiona reseptikirjasa. Reseptiä on seurattu monta vuotta, joskus tämä onnistuu paremmin ja joskus ihan vain ok.

Kirjolohifile
Silputtua maustekurkkua
Sitruunapippuria
Kermaa
Sitruunamehua
Hunajaa
Smetanaa
Vehnäjauhoja
Valkosipulia

File leikataan annospaloiksi ja laitetaan voideltuun vuokaan nahkapuoli alaspäin (jos nahka vielä mukana).Mausta kala sitruunapippurilla ja rakuunalla. Levitä silputtu maustekurkku kalan päälle. Kastikkeeseen tulee smetanaa tai creme fraichia ja kermaa ja hieman hunajaa ja sitruunamehua. Ja jos muistaa niin voi lisätä vähän vehnäjauhoja. Kastike kaadetaan vuokaan kalan päälle. Kypsennetään 175c:ssä noin 35 minuuttia.

Nam nam. Tätä voi saada sellaisenkin ihmisen syömään, joka ei yleensä kalasta piittaa.

0 comments