Islanti osa 4 - vesiputouksia, jäätikköä ja loppukuvat


Skogafoss

Islannissa ei tarvitse kovasti etsiä vesiputouksia - tuntuu, että niitä on valtavasti - osa ihan pieniä puroja - ja osa valtavia (ja samalla suosittuja turistien keskuudessa). Gulfoss - putous, jonka kuvaaminen oli vaikeaa - se oli niin iso ja pärskeet kastelivat kameran linssiäTämä kuva on Pingvellir:stä - tiedä, mitä kampanjaa varten tätä nuorta naista kuvattiin ?  Sinänsä erikoista, että kuvaajan lisäksi vesiputousta oli kuvaamassa ehkä sata turistia.Tämä on Seljalandsfoss, jonka taakse pääsee myös polkua pitkin - kuvassa näkyy ihmisiä putouksen oikealla puolella. Täällä kastuu varmasti, joten kunnon sadevarustus on tarpeen. 


Jokursarlon ja veneajelu jäätikkölaguunissa olivat  ehkä se hienoin kokemus - olimme Zodiac kierroksella, joka kaikkineen kesti pari tuntia - ensimmäinen puoli tuntia meni siihen, että pukeuduimme haalareihin ja pelatusliiveihin - ja kävelimme lähtöpaikkaan. Veneessä istuttiin ajon aikana - mutta kun olimme pysähtyneinä, kuvia sai ottaa seisaaltaan. Vähän jännitti, kun väistelimme jääpaloja - onko pieni näkyvissä oleva jääpala vain osa isompaa jäätä - oppaamme mukaan jäät ovat selvästi vähenemässä. Isojen jäälohkareiden näkeminen tuntuu niin epätodelliselta, vaikka meillä oli pilvinen ja sateinen päivä - siniset jäälohkareet olivat upeita. 
Olimme yhden yön maatila majoituksessa. Maatilan ravintolassa oli yksi seinä ikkunaa - ja sen takana lehmät nauttivat omaa ateriaansa. Tämä maatila on Golden Circlen alueella, joten sieltä olisi helppo tutustua alueeseen paremmin. Maatila on myös tunnettu omasta jäätelöstään - ehkä odotuksemme jäätelön suhteen olivat liian suuret, mielestämme se ei ollut kovin erikoista. Sen sijaan aamiaisella tarjottu skyr jukurtti oli tehty tilalla ja oli parasta, mitä olen maistanut. Aamiaisella oli myös tarjolla heraa - eli sitä nestettä, joka jää jäljelle juuston tekemisessä. Söimme ehkä reissun maistuvimman aterian täällä.
Suosittelemme tätä yöpymispaikkaa, jos on kiinnostunut maatilalla yöpymisestä. 

Efstidalur


Huoneemme maatilamajoituksessa

Pääsin myös rapsuttelemaan hevosiaEhdimme myös vierailla Snaefellsjokullin alueella maan länsiosassa - ja pääsin kuvaamaan kuuluisaa 'pientä mustaa kirkkoa' eli Budakirkja, joka sijaitsee Budir:ssa.
Olin ehkä toivonut, että Islanti ei olisi ollut niin upea kuin se oli. Etukäteen ajattelin, että siellä on vain tasaista maastoa, rikinkatkua eikä mitään näkemistä. Nyt jäi mieleen, että tänne pitää päästä uudelleen ja neljä päivää oli aivan liian lyhyt aika.

2 comments

  1. Minulta on jäänyt Jökulsárlón kokematta ja lunnit näkemättä. Kyllä Islannissa riittää minusta koettavaa ja näettävää useammallekin reissulle. Omalta reissultani jäi mieleen myös se hyvä ruoka. Blue Lagoonin ravintola oli tosi hyvä ja kävimme syömässä jossain ravintolassa hummerimenut. Hummerimenun hinta oli aika korkea, mutta ei minulla ikinä ole ollut (eikä varmaan myöskään tule) niin paljon hummeria syötäväksi kuin siinä menussa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Söimme viimeisenä päivänä lounaan Blue Lagoonissa. Osittain, koska tiesin, että sinne voi mennä kylpytakissa ja miehen helpotukseksi emme olleet ainoat ihmiset vain valkoinen kylpytakki päällä. Hiukan kallis, mutta ruoka oli hyvää. Myös maatilalla syöty taimen (?) oli erinomaista. Yhtenä iltana maistoin myös lammasta, kun sitä on niin paljon tarjolla - mutta minusta ei taida tulla lampaansyöjää......

      Delete