Kesäloma osa 4

Tässä vielä viimeisiä kuvia ja muisteluja reissusta.


Lentokoneessa maskin käyttö on pakollista ja siitä kuulutettiin aina vähän väliä. Kieltämättä paluumatkalla, kun lento oli yli 8 tuntia - se maski oli välillä tukala.

Kotikunnassani oli uudet kuntoiluportaat. Olin hieman huonosti lukenut asiasta, ja luulin, että portaat menisivät ihan Linnavuoren huipulle. Ei ne mene sinne huipulle, sekin selvisi. Hyviä jumppaohjeita oli tarjolla.Viikon aikana tuli tutkittua muutama tori. Rauman tori ei ollut vilkkain, mutta seura oli sitäkin parempaa (isä).


Oulua lähestyttäessa ilmoitin, etta se toripolliisi pitää nähdä ja kuvata. Uskon, että tämä oli ensimmäinen kerta ikinä minulla Oulussa.

Söimme lounasta torin laidalla - ruoka oli hyvää samoin luomuolut.


Kuopioon ajaessa taisivat Hanna Partasen lihapiirakat olla molempien mielessä.  Olin ollut kauan aikaa sitten kesälomareissulla vanhempieni kanssa ja muistan, että Kuopion torilta haettiin Hanna Partasen kalakukko. Kalakukkoa ei 2021 maistettu, mutta söimme ehkä muutaman lihapiirakan ja munkin. Ja selvisihän sekin, missä se maailman napa on. No erittäin lupsakoita savolaiset tuntuivat olevan.


Helsingissä ihmettelimme asioita - kuten tätä kadunpätkää Kulosaaressa (?), jossa liikennemerkki ohjasi autoja pysymään pyöräilijöiden vauhdissa.  Tai ainakin niin me sen ymmärsimme.

Vaikka tämä loma olikin, kävin yhtenä päivänä töissä. Syynä muutama projekti, työkavereiden moikkaaminen ja ehkä toive päästä syömään. Oli jopa kakkukahvit.Ja muutama "ensi kertakin" tapahtui. Menimme junalla lentokentälle  eksymättä. Palautimme pulloja Jumboon sellaiseen automaattiin, jonne sai viskata pussillisen pulloja. Ja kävimme koronatestissä ensimmäisen kerran. Ehkä jotain amerikkalaisuutta on minuun tarttunut, mutta siinä lentokentän koronatestauksessa ei paljon ole yksityisyyden suojaa. Muut samassa tilassa testattavat varmasti kuulivat (!) , että minua testattiin. 

Matkan aikana Pohjois-Karoliinassa ilmoitettiin uusista testausmahdollisuuksista, jokainen osavaltiossa asuva voi tilata testin  kotiin ja lahettää sen testattavaksi osavaltion laskuun. Oma testipaketti oli jo odottamassa, kun palasimme USA:han. Tähän lopetetaan nyt reissun kertominen, ja suunnitellaan uusia seikkailuja.  Ehkä niissä on asuntoauto tai sitten ei.  :)

3 comments

 1. Hauska jumppauskuva – ja ihana isä. <3

  Mietin, että Hanna Partanen on tuttu mullekin, mutta se taitaakin olla eri Hanna Partanen kuin tämä. Minun muistamani on ravitsemusterapeutti, eikä taida siten olla mukana lihapiirakkabisneksessä. :-D.

  Hitsi, mäkään en ole koskaan vienyt pulloja automaattiin, johon saa heittää koko pussillisen kerralla. Onpas erikoista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä Kuopion Hannan piirakat olivat hyviä, vaikka laitettiin paperiin niin ei siihen tullut mitään rasvaläikkiä, tiedä vaikka olisivat kuinka terveellisiä. :). En ole tohtinut vielä vaakaan mennä reissun jälkeen, ehkä pitäisi.
   Yleensä meidän pullot ovat jääneet vanhempien palautettavaksi, mutta koska onnistuimme matkustamaan junalla, olimme rohkeita kokeilemaan pullonpalautusta.
   On muuten mainio kokemus näyttää ihan suomalaiselta, puhua suomea - ja olla aika onneton asioiden kanssa, jotka monille ovat ihan normaaleja. Siis mikä lähimaksu ?

   Delete
 2. Ihana postaus <3 Paljon on reissuunne menoa ja meininkiä kuulunut!

  ReplyDelete