Rengasmatkalla - vesiputouksia ja lihapullia Ikeasta


Pohjois-Karoliinassa on paljon vesiputouksia, mutta ne sijaitsevat suurimmalta osalta osavaltion länsiosassa - ja sinne taas on pitkä matka, varsinkaan jos ei halua yöpyä matkalla. Koska nyt on corona, niin nythän voi yhden päivän käyttää myös autossa istumiseen. Olimme nähneet molemmat kuvan vesiputouksesta, jonka alta oli aiemmin kulkenut tie (linkki täältä). Kahden kuljettajan ja kahden kahvi/vessatauon taktiikalla olimme perillä viidessä tunnissa. Omat termarikahvit nautittiin vielä putouksen parkkipaikalla. Harmillisesti en juuri onnistunut saamaan kuvaa ilman ihmisiä - nykyisin putouksen taakse pääsee vain jalkaisin. Ylläolevassa kuvassa myös Pekka Pörriäinen.


Pysähdyimme useamman kerran ottamaan kuvia. Näimme paljon alppiruusupensaita, joten täällä on varmasti kaunista myös keväällä. 
Vesiputoukset on jaeteltu sen mukaan, kuinka helposti niihin pääsee. Ei ehkä yllätys, mutta valitsimme ne, minne pääsee autolla lähelle. Ehkä ensi vuonna käydään katsomassa joku vähän kauempana olevakin.
Huomaan, että Harri kehittyy paremmin järjestelmäkamerani käytössä, kuin minä dronen kanssa.Putousten ja maisemien jälkeen sain päähänpiston, että voisimme ajaa Charlotten kautta, koska Ikean lihapullat olivat jo loppu. Ehkä olisin halunnut kävellä vähän ennemmänkin siellä, mutta päiva oli jo kohtuullisen pitkä - joten pitäydyimme vain ruokaosastolla. Lihapullien lisäksi kassiin tuli näkkileipää, sinappisilliä, korppuja ja ehkä yksi suklaalevy.

Ikeasta on enää kotiin 2.5 tuntia. 1000 km tuli ajettua, mutta saimme molemmat kuvattua, kukaan ei pudonnut veteen, Pekka Pörriäinen ei mennyt hukkaan ja Ikean herkut.Seuraavaksi voin yrittää jutella vaaleista. Jos ette ole kuulleet, niin täällä on marraskuun 3. päivä presidentin vaalit.  Väestö on jakautunut ja jopa yksinkertainen teepaita kuin alla herättää nupinaa aamukävelyllä.

0 comments