Luukku 5


Tein sallattia jo Kiitospäiväksi. Tiedän, että tätä pitäisi sanoa rosolliksi, mutta meillä se on ollut aina sallatti. Onko sitten helpompaa lisäkeruokaa kuin tämä ? Punajuuret ja porkkanat kiehuvat lähes itsekseen ja ne voi keittää etukäteen. Punajuuresta saa kuoret hyvin pois, jos kädet kestävät kuuman juureksen käsittelyä. Laitan keitetyt ja kuoritut porkkanat ja punajuuret jääkaappiin enkä pilko niitä ennen kuin vähän ennen ateriaa. Mukaan pieneksi silputtua sipulia ja joskus vähän omenaa. Keitetty peruna ei kuulu sallattiini.  Itse tykkään myös suolakurkusta, mutta vähemmistönä tyydyn laittamaan kurkut vain omalle lautaselleni.
Meillä ei ole perinteitä juuri kastikkeeseen - jos ei siihen lasketa pientä etikan ripsausta sallatin päälle.

0 comments