Chicago 24 tuntia


Olin alkuviikosta työmatkalla Chicagon seudulla ja päätin hyödyntää sunnuntain matkustuspäivän tutustumisella tähän tuuliseen kaupunkiin. Olen varmasti ollut Chicagon lentokentällä vuosien mittaan kymmeniä kertoja, mutta tämä oli vasta toinen kerta itse kaupungissa ja siitä ensimmäisestä kerrasta on niin kauan aikaa, että en oikeastaan muistanut yhtään mitään.

Majoituin historialliseen Drake hotelliin. Muita mainittavia vieraita on esimerkiksi Prinsessa Diana. Tosin vasta jälkeenpäin sain selville, että hotellissa olisi ollut jopa hänen mukaansa nimetty sviittikin.
Drake on ihan Lake Michiganin rannalla - ja kuuluu USA:n historiallisten rakennusten rekisteriin. Hotelli valmistui 1920, joten siinä oli vähän enemmän charmia kuin moderneissa ketjuhotelleissa.


Vaikka emme ole vielä edes Kiitospäivässä niin joulukoristeet ovat jo joka paikassa. Tähän hotellin kuuseen ei juuri lisää koristeita mahdu.
Kuusi näyttää herttaiselta, mutta tarkemmin katsottuna osa koristeista onkin vähän omalaatuisen näköisiä.


 Olin itse ihastunut siihen, että hisseissä oli sohvat.


Ehdimme myös kokeilla hotellin iltapäiväteetä. Tee oli hyvää ja samoin palvelu.  Vaikka en ole teen juoja, niin tämä oli mukava tilaisuus ja sen verran siinä oli syötävää, että lounasta ei tarvittu.
Niin englantilaiseksi en sentään ryhtynyt, että olisin laittanut maitoa teehen.


Turistin täytyy myös käydä katsomassa The Bean eli oikeammin Cloud Gate teos. Tästä ruostumattomasta teräksestä tehdyssä teoksessa voi ihailla itseään, ottaa valokuvia. Tuskin vierailu Chicagoon on edes mahdollista ilman vierailua täällä. The Bean on vuodelta 2006.


Alla oleva teos on amerikkalaisen Alexander Calderin teos nimeltä Flamingo vuodelta 1973.Tällä viikolla Chicagossa avattiin myös maailman suurin Starbucks. Emme käyneet. 


Historillisen Drake hotellin kilpailija oli aikoinaan Palmer House hotelli - nykyään molemmat hotellit ovat Hilton ketjussa. Poikkesimme Palmer Housen aulassa lämmittelemään ja pääsimme ihastelemaan hienoa Peacock ovea (Riikinkukko). Tätä ovea on kutsuttu kaupungin kauneimmaksi.
Palmer House hotelli on vanhempi kuin Drake - mutta tuhoutui pian avajaisten jälkeen Chicagon suuressa tulipalossa.

Palmer Housen aulassa oli aikamoinen rakennustyö menossa. Isoja piparkakku levyjä oli paistettu ja piparkakkutalon kokoaminen oli alkamassa. Tosin huhun mukaan tänä vuonna piparkakkutalon korvaa junavaunu.Palmer Housen jälkeen matka jatkui The Rookery rakennukseen, joka sijaitsee Chicagon finanssialueen keskellä. The Rookery on valmistunut jo 1888, mutta sitä on ehostettu useampaan kertaan ja ehkä mainittavin oli nuoren Frank Lloyd Wrightin toimesta 1905. Jo alkuperäinen suunnitelma sisälsi lasikaton, joka tuo mahdollisimman paljon luonnon valoa rakennukseen.Päivän viimeinen etappi oli jokiristeily - Chicagon arkkitehtiseuran järjestämä ja opastama. Jos se Beanin näkeminen on pakollista, niin taitaa myös olla tämä jokiristeily. Jos vielä on kiinnostunut arkkitehtuurista, niin se on bonus. Risteilylla näkee paremmin, jos on laivan kannella - mutta marraskuun lopussa ajoittain oli sen verran viileää, että piti käväistä kannen alapuolella. Risteily kesti 90 min ja opastettavaa riitti koko ajaksi. 


Näitä rakennuksia kutsutaan myös maissin tähkiksi....virallinen nimi Marina City.

0 comments