Joulu 2017


Joulu 2017 on ollut ja osittain mennytkin. Amerikassa ei Tapaninpäivää tunneta, mutta otimme päivän vielä leppoisasti. Melkein liiankin leppoisasti, kun emme meinanneet keritä lentokentälle ajoissa. Myönnän, että minulla on erittäin huono tapa mennä kentälle viime tipassa ja sitä ei auta se tosiasia, että asumme 14 minuutin päässä kentältä. Olin jo henkisesti valmis ajamaan lapsen New Yorkiin, mutta jollain ihme tavalla hän ehti koneeseen.

Joulun kokkailut hoidettiin perinteiseen malliin, meidän pöytä oli lähes 100% suomalainen — rosolli, lanttulaatikko, kalaa, kinkkua. Saimme lahjaksi Oulusta peräisin olevaa saaristolaisleipää - parasta, mitä olimme ikinä maistaneet. Ja joimme kahvia kuten Suomessa, olin lahjonut itseäni uudella kahvinkeittimellä ja pitihän sitä kokeilla.

Joulu on lasten juhla ja niin myös meillä. Joulu saapui jouluaattona iltapäivällä ja lähti tänään iltapäivällä. Joulun lisäksi nautimme kovasti kaikenlaisesta tietokone/puhelin yms vekottimien teknisestä tuesta. Opimme tällä kertaa muun muassa näyttämään puhelimessa olevia kuvia telkkariruudulla.

Joulukuusi taisi täyttää tänään 5 viikkoa - tai kuusi on ollut meillä sisällä 5 viikkoa. Kuusi ei ole ollut innokas juomaan koko aikana ja on kuivunut silmissä. Yritin ehdottaa uuden kuusen ostamista aattona, mutta päätimme sinnitellä yli pyhän. Sen verran olimme varovaisia, että jauhesammutin laitettiin kuusen taakse. Mitä tästä sitten pitäisi oppia ? Kuusesta ja valoista on kiva nauttia, mutta ehkä vähempikin aika riittäisi tai sitten täytyy palata tekokuuseen. Nyt on kuusi ulkona ja imuroimme neulasia seuraavat viikot.

2 comments

  1. Ihana kuva. <3

    Ja nyt rupesi tekemään ihan hirveästi mieli rosollia, vaikka en edes pidä siitä. :-D

    ReplyDelete
  2. Kiitos Satu. Harjoittelen edelleen itselaukaisimen käyttöä ja sen verran siinä on aikaa, että ehdin itse kuvaan. Meillä meni ruokien suhteen vähän oudosti, kun kaikkia jäi, jopa pipareita. Joko ollaan tulossa kipeiksi tai sitten amerikkalaisiksi.

    ReplyDelete