Kiitospäivän lopputunnelmia
Kiitospäivä viikonloppu on kohta loppumassa. Täällä nämä 4 päivän viikonloput ovat harvassa ja emme olleet juuri suunnitelleet mitään erikoista tekemistä, tosin meillä ei molemmilla ollut yhtä paljon vapaata. Kiitospäivää mainostetaan suurimpana amerikkalaisena juhlana, tosin itse tunnen itseni aika kiittämättömäksi, kun en tänä vuonna oikein välittänyt koko asiasta. Olisin halunnut skipata koko kalkkunan paistamisenkin.

Oikean kiitospäivän viettoon kuuluu monen tunnin matkustaminen, kiitospäivän illallinen perheen kanssa, liian paljon syömistä, jalkapallon katsomista, kurpitsapiirakkaa. Jotenkin meidän perheen erilaisuus tuntui vielä enemmän tänä vuonna. 

Kiitospäivän jälkeinen perjantai on varattu shoppailulle. Olen onnistunut välttelemään Black Friday ostoshysteriaa aiemmin, mutta tänä vuonna tein muutaman maltillisen ostoksen. En kuitenkaan yöpynyt kaupan pihalla ollakseni ensimmäinen jonossa - tämä on ilmeisesti vaatimus, jos haluaa uuden ison telkkarin. Jos perjantain shoppailu ei ole tarpeeksi, ensi maanantaina on Cyber Monday, jolloin innokkaimmat jatkavat ostosten tekoa netissä.

Perjantain ostosten tekoon kuului myös joulukuusi. Kyllä - ostimme joulukuusen 24.11. Paikallisissa uutisissa varoitettiin mahdollisesta joulukuusien loppumisesta. Tänä vuonna myytävät joulukuuset oli istutettu 2008 - se taas oli lamavuosi, ja kuusia istutettiin vähemmän.


Viime vuonna olimme niin myöhään liikkeellä, että osa myyntipaikoista oli jo suljettu. Tosin hinnasta neuvotteleminen oli helppoa, tihkusateessa joulukuusikauppias oli melkein valmis maksamaan meille, että pääsi eroon kuusesta. Tänä vuonna oli 16C lämmintä, aurinkoa - ja saimme maksaa 62 dollaria kuusesta.

Kävimme myös tutkimassa alueen jouluvaloja. Sama TV kanava, joka varoitti joulukuusien loppuvan kesken, jakoi myös karttaa, josta näkee alueen parhaimmat jouluvalot ( siis marraskuun lopussa). Osa  valaistuksista oli varsin hienoja - heillä täytyy myös olla varsin ymmärtävät naapurit.2 comments

  1. Koreita jouluvaloja! Yritin pari vuotta sitten Amerikassa jouluna ollessani bongata oikein sellaisia periamerikkalaisia jouluvaloja, mutta ei löytynyt mitään oikein överejä.

    Minäkin suunnittelin jo kuusen hankkimista, mutta vähän toisesta syystä. En sitten kuitenkaan vielä hankkinut ja koristellut sitä, kun laiskuus iski. :-)

    ReplyDelete
  2. Nämä ei nyt ehkä ole vielä kovin överiä - meitä harmitti, kun kaksi kartan seitsemästä paikasta oli pimeänä. Osalla oli kyltit, joissa radio kanava, jolta koristeluun kuuluva musiikki pitäisi kuulua. Mieheni teki videon ajelustamme, mutta en nyt heti keksinyt, miten sen voisi tähän laittaa mukaan. Meillä on kuusi koristeltuna - kaikki vanhat koristeet on taas ripustettu. Toivon mukaan joulumieli löytyy jostain, onhan tässä vielä aikaa.
    Itse vähän yllätyin joulukuusen kasvatusajasta, vaihtelee 4:n ja 15:n vuoden välillä, keskiarvo 7 vuotta. Varsinkin osavaltion länsiosassa on useampi joulukuusi farmi. Ehkä nämä täkäläiset kuuset ovat vähän liian täydellisiä omaan makuun.

    ReplyDelete