NC kuulumisia ja vähän muualtakin


Kävimme lauantaina katsomassa upeaa auringonkukka peltoa. Olin nähnyt netissä juttuja Raleigh:n pohjoispuolella olevasta nähtävyydestä - ja lauantaiaamuna totesin, että aika moni muukin oli nähnyt jutun. Ajo-ohjeiden mukainen parkkipaikka oli jo täynnä ennen klo 9 aamulla, ja päädyimme jättämään auton tien varteen. Pelto on virallisen ulkoilupolun vieressä ja etäisyys kukkiin oli lähes 2 km yhteensuuntaan. Suurin osa kukkien ihailijoista tuli vain niiden tähden, mutta polulla oli myös aika paljon pyöräilijöitä. En tiedä onko tämä tapa vain Amerikassa, mutta täällä takaapäin tuleva pyöräilijä huutaa " on your left" eli on ohittamassa vasemmalta. Hyvä, että huutelivat - sen verran paljon liikennettä oli aamulla.

Auringonkukkien kauneuden takaa löytyy myös vähemmän sievää taustatietoa. Pellon lannoitus tulee lähistöllä olevasta jäteveden puhdistamosta. Jäteveden puhdistamot voivat polttaa jätteen, viedä kaatopaikalle tai käyttää maan lannoitteena. Tästä viimeisimmästä on kuitenkin haittaa, jos jätteet pääsevät tätä kautta vesistöön. Tässä tulevat auringonkukat avuksi - sillä ne jollain kummalla tavalla estävät jätteiden pääsyn vesistöön ja samalla käyttävät jätettä ravintona. Kun kukinta on ohi, auringonkukkasiemenet käytetään biopolttoaineen valmistamiseen.

Blogin kirjoitus on ollut vähäistä, kun on niin kovin kiire. Tuntuu, että pari viime kuukautta työmäärät ovat olleet aika kovia ja välillä se viikonloppukin menee siinä, että yrittää tehdä tekemättömiä töitä. Mielenkiintoista on kaikenlaisten investointien lisääntyminen uuden pressan jälkeen. Ennen pressanvaaleja kukaan ei aloittanut mitään uusia projekteja, ja sitten taas viime vuoden joulukuu oli vuoden kiireisin kuukausi. Tosin minulle on sanottu, että vastaavanlainen tilanne on aina ennen pressan vaaleja. Nähtäväksi jää, kuinka kauan tätä kestää ja mikä on lopputulos. Valitettavasti tälle ei juuri itse voi mitään, töitä täytyy tehdä silloin, kun niitä on.

Pelasimme tänään golfia - aloitusaika oli 7:40 aamulla. Täällä on jo niin tavattoman kuuma, että toivoin aikaisemman lähtöajan olevan inhimillisempi. Kierros saatiin loppuun klo 11 mennessä. Golfkentän läheisyydessä on yksi uusista Lidl kaupoista. Pääsin avustamaan yhtä herraa - Lidlissä on jotain niin tavatonta, kuin vaa'at, joissa vihannekset ja hedelmät punnitaan. Tai ei niitä ole pakko punnita, mutta säästää muutaman minuutin kassalla. Harmi, että Lidl on vähän kaukana meille, tykkään heidän hintatasosta.

Viikonlopun hienoin uutinen kuitenkin oli suvun lisääntyminen pienellä pojalla aikaisin sunnuntaiaamuna. Muutaman tunnin päästä näin jo kuvia, joissa nuorin sukulainen poseerasi hienosti veljeni sylissä.

2 comments

  1. Onnea uuden perheenjäsenen johdosta! <3

    Täällä Suomessakin on sellaisia aurongonkukkapeltoja, joista ihmiset saavat käydä keräämässä auringonkukkia. Kiva idea ja nätti kukka. :-)

    ReplyDelete
  2. Kiitos - vauva uutiset ovat aina kivoja - heillä on kaikki vielä edessä !

    ReplyDelete