Laventelin kukkia


Laventelista kirjoitin vajaa vuosi sitten - 


Kerroin silloin kommenteissa, että kaksi taimea tuli mukaamme. Taimet olivat patiolla kesän ja talven, keväällä mietin olisiko niissä vielä henkeä jäljellä ja päätin jättää kuivat kasvit omaan rauhaansa. Valitettavasti en pitänyt kasvien nimilappuja tallessa, nimittäin kaksi kasvia ovat aivan eri heimoista. Kuvissa näkyvä versio nimittäin aloitti kukkimisen ja toinen on päättänyt kasvattaa vartta. Tämän perusteella voisin sanoa, että laventeli kasvaa aika vaatimattomissa olosuhteissa, joskus vettä, mutta ei vaadi jatkuvaa huoltamista.
Näppärät laittavat laventelin kukkia pieniin pusseihin ja näitä tuoksupusseja pidetään vaikka vaatehuoneessa. Itse aion nauttia sinisistä kukkasista mahdollisimman kauan.

Toiveissa olisi jonkinlainen lintulauta, mutta siitä nyt vasta keskustellaan. Viime viikolla linnut kävivät ikkunan takana useaan otteeseen. Täällä päin näkee myös kolibrien ruokintapulloja, mutta niitäkin pitäisi tutkia. Kolibrit tykkäävät punaisista kukista ja niitä nyt ei meillä ole. Nuo taka-alalla olevat orvokit myös huolestuttavat. Täällä päin kukkia vaihdellaan sesongin mukaan ja orvokit ovat kevätkukkia. Nyt nämä pitäisi vaihtaa johonkin muuhun, sellaiseen joka paremmin kestäisi kuumaa kesää, mutta tuntuu varsin turhalta, varsinkin kun orvokit ovat vielä ihan hyviä. 

Muuten Amerikan elo jatkaa samaan malliin, käydään töissä, vaihtelevasti aloitetaan terveellisempää elämää, pelataan golfia. Trump on edelleen presidenttinä, mutta nähtäväksi jää, kuinka pitkäaikainen hän on presidenttinä. 

4 comments

 1. Kolibrien ruokintapullo kuulostaa aivan ihanalta. Jos niitä olisi täällä Suomessa, niin heti yrittäisin ruokkia niitä.

  Minulla on joskus ollut laventelia ruukussa, mutta se ei meillä menestynyt. Toivottavasti sinulla on parempi onni sen suhteen.

  ReplyDelete
 2. Kolibrin ruokintajuttu on hankittu ja olen nähnyt linnun jo muutaman kerran. Nyt mietin, miten ihmeessä saan kuvattua sen. Yksi ajatus on jo käyttää jalustaa ja tarkentaa ruokintalaitteeseen valmiiksi. Toivon mukaan onnistuu.
  Laventeli kasvaa hyvin :)

  ReplyDelete
 3. Ihanat laventelikuvat. Kun tulin tänne uudestaan asumaan (asuin täällä aiemminkin,ja Suomessa, ja muissa maissa välillä) niin ensimmäisen vuoden asuin pohjoisen Israelin kaupungissa,jonne oli istutettu laventeleja vähän joka paikkaan. Siitä innoistuin kunnolla, ja keräsin niitä aika runsaastikin, ja tein sellaisia pieniä tuoksupussukoita. Onnekkaat kolibrit:)

  ReplyDelete
 4. Laventelista sellainen tilannekatsaus. Siirsin kolibrin ruokintajutun lähemmäs kukkia ja kävin ostamassa punaisen kukan, kuulemma se kiinnostaa lintua enemmän. Sen jälkeen näimme kolibrin tutkimassa laventelin kukkia. Punainen kukka eikä kaupan nektari eivät kiinnostaneet.

  ReplyDelete