MunasalaattivoileipäLempiruokani ovat edelleen suurimmalta osalta suomalaisia. Tämä 'eggsalad - sandwich' eli munasalaattivoileipä on kuitenkin yksi amerikkalaisista lemppareistani. Tapasin viime kuussa Floridan reissulla Connecticut:sta kotoisin olevan pariskunnan, ja pääsin ylistämään yhtä maan parasta munasalaattivoileipää, jota tarjotaan Rein's deli nimisessä paikassa Vernon Connecticut:ssa. Deli on lähellä valtatie 84:tä (exit 65)  ja vaikka paikka tuntuu olevan aina kiireinen, yleensä palvelu on nopeaa. Tämä pariskunta asui juuri Vernonissa ja olivat yllättyneitä, että voileipä oli tehnyt minuun niin suuren vaikutuksen.

Yritin päästä lähelle alkuperäistä makua tällä reseptillä:

Kuusi kovaksikeitettyä kananmunaa
Pieni salottisipuli
Persiljaa
Tuoretta rakuunaa
Ruohosipulia
Suolaa
1/2 dl majoneesia
Mustaa pippuria
Valkoviinietikkaa

Silputtu salottisipuli sekoitetaan pariin lusikalliseen valkoviinietikkaa ja laitetaan sivuun odottamaan.
Keitetyt muna kuoritaan (tietysti!) ja silputaan, lisätään rakuunaa, ruohosipulia, majoneesi ja lopuksi ne odottamassa olleet salottisipulit.

Sen verran tätä amerikkalaista herkkua muutan, että syön oman leipäni ilman kantta. Amerikassa voileivissä on yleensä leipä pohjana ja toinen kantena. Ja jos oikein haluaa herkutella, laitan vielä tomaattiviipaleen salaatin päälle.

Jos kanamunat eivät kiinnosta, suosittelen myös heidän makarooni-juusto annosta.

Rein's Deli

2 comments

  1. Minä olen kovaa vauhtia amerikkalaistumassa niin lempiruokineni kuin siinä suhteessa, että majoneesi ei enää ällötä. Tätä voisi kokeilla, ja tomaattiviipale kuulostaa vieläkin paremmalta!

    ReplyDelete
  2. Amerikkalaistuminen on huolestuttavaa. Itselle se kynnys oli maapähkinävoi. Aiemmin jopa se haju oli epämiellyttävä, nyt tykkään ja laitan jopa paahdetun leivän päälle. Onneksi vielä löytyy ruokia, jotka ei niin innosta, vaikkapa porsaan nahka rapeaksi paistettuna, niinkuin välipalana. Enemmin syön vaikka veriplättyjä.

    ReplyDelete